utgiven: 2023-01-31

sidor: 238

ISBN: 9789186913151

Frisparkad

Gerry är bara riktigt bra på två saker. Klippa gräset på fotbollsplaner och lägga frisparkar. När kommunen köper in robotgräsklippare återstår bara en sak som han behärskar. Men vilket lag vill ha en 62-åring som inte spelat match på fyrtio år?

En impulshandling i vredesmod sätter bollen i rullning. Gerry tvingas hantera den sorg som han burit på ända sedan dagen då ett liv började och ett annat tog slut. Det förflutna hinner slutligen ikapp honom.

Frisparkad är en roman om kärlek, sorg och saknad. En berättelse om att våga följa sina drömmar, oavsett ålder.


Ovan är beskrivningen av boken hos nätbokhandlare och på baksidan av boken. Frisparkad är resultatet av flera års skrivande och faktiskt två omstarter där hela idén om en man som blir arbetslös pga robotgräsklippare och haft en livslång dröm om att bli en framgångsrik fotbollsspelare.

I slutändan blev det en vacker berättelse, mer drama än komedi. En vuxensaga. Inte minst för de som en gång idrottat och haft drömmar. Det är förmodligen min hittills allra bästa bok sett till helheten.

Köp boken hos nätbokhandlare eller hos din lokala bokhandlare! Och givetvis lånar den på bibiloteket så att de köper hem den. Eller lyssnar/läser via någon av prenumerationstjänsterna, Frisparkad finns förutom som pappersbok även som ebok och ljudbok.

Köp hos Adlibris >>

Köp hos Bokus >>

Köp på Akademibokhandeln >>

Lyssna/läs hos Nextory >>

Lyssna/läst hos Bookbeat >>

Lyssna/läs hos Storytel >>

Röster om boken

Och så kan du lyssna på vad några av dem som hunnit läsa tycker:

“Romanen är en lättsam skröna med lite svärta, en saga om upprättelse och erkännande för den som trott sig vara för gammal. Boken fyller sin plats bland populära böcker om seniorer som både kommer igen och går vidare.”
Kerstin Johansson, Helsingborgs Dagblad

“En härlig feelgoodroman (…) Även om det är en hel del fotboll i boken, så behöver man inte tycka om fotboll för att läsa den. Man charmas av den varma berättelsen om Gerry och hur det aldrig är för sent att göra det man drömt om. Det gör att man får en mysig lässtund.”
Bloggen Boktokig

“Skön feelgood-läsning om att det aldrig behöver bli för sent att uppfylla sina drömmar, samtidigt som olika typer av svärta ständigt bubblar besvärande i bakgrunden – kan starkt rekommendera Frisparkad.”
Jonas Fahlman, sportjournalist

En roman om att fastna i en sorg så stor att du inte kan ta dig vidare. Vår hjälte är en 62 år gammal man, marinerad i sorg och med en betydande hobby. Drömmar ska jagas och ålder är bara en siffra. En mycket bra bok, underhållande, lättsam med en lite sorglig underton. Rekommenderar varmt då den bjuder på en ganska osannolik resa i fotbollens tecken.”
Linda Borgström, ordförande i Råå IF och fotbollsförälder

”En underbar feedgoodbok för alla som älskar fotboll.”
Mats Billmark, författare

“Vill du läsa en intressant bok i sommar med många dimensioner så köp denna. Passar utmärkt i hängmattan eller på stranden.
Bra bok om fotboll och att inte ge upp sina drömmar. Innehåller också mycket allvar om ålderism och frustration över teknikutvecklingen samt att släppa sorgen och gå vidare.
Är du i samma ålder som jag så kommer du garanterat att hitta mycket igenkänning.
En grymt bra bok helt enkelt!”

Thomas Bogsjö, fotbollsintresserad

“En riktig feelgood-bok! Som inbiten HIF:are, född och uppväxt i Helsingborg, var det rejält med igenkänning. Detta blandat med humor, lite ”Brott och straff”-ångest och en tung twist fick mig att vara nyfiken hela boken ut. Frisparkad rekommenderas!”
Kim Lavin, fotbollsintresserad revisor

“En riktigt skön, enkel men samtidigt djup historia som nog de flesta kan känna igen. Vi har alla drömmar och utmaningar som gör det svårt att nå drömmarna. Gillar hur Sölve berättar en allvarlig historia på ett enkelt och lekfullt sätt, lite ‘Erlend Loe’isk’.”
Kenneth Storvik, fd fotbollsspelare och grundare av Fotbollsstiftelsen