Dahlgrens Förlag

Dahlgrens Förlag startades 2009 för att ge ut Sölve Dahlgrens debutroman InnebandyPiraterna – Första säsongen. Därefter har det lilla förlaget även gett ut Barkhe-serien av Bodil Mårtensson samt några specialutgivningar exempelvis antologier.

Idag ger Dahlgrens Förlag endast ut böcker av Sölve Dahlgren. Vi tar inte emot manus.

Kontakta förlaget på info@dahlgrensforlag.se


Dahlgrens förlags historia

Det började som sagt hösten 2009 inför släppet av min debutroman InnebandyPiraterna 1. Sedan halkade jag in på att ge ut Bodil Mårtenssons historiska romaner (som hennes dåvarande förlag var helt ointresserade av) och gled över i att jag grundade Hoi Förlag tillsammans med Lars Rambe och Ann Ljungberg. Därefter flyttades utgivningen av både Barkhe och mina egna böcker till Hoi. När jag lämnade VD-rollen i Hoi 2016 och därefter styrelsen 2017 började jag åter ge ut mina böcker på eget förlag.

Nedan några räddade texter från förlagets hemsida (som tidigare låg på dahlgrensforlag.se) som hösten 2022 övergår till att bli en enkel undersida på denna sajt. Man kan inte ha hur många sajter som helst i längden om de inte genererar intäkter. Blogginläggen och pressmeddelandena nedan ligger i kronologisk ordning med det nyaste överst. Det speglar också lite vilken bristande kärlek förlagets sajt fått på senare år …

INNEBANDYPIRATERNA 6 FINNS UTE NU!

Nu är sjätte delen i serien InnebandyPiraterna släppt. Den heter InnebandyPiraterna. Säsong X Juniortrilogin 1 och är återigen utgiven på Dahlgrens Förlag (bok 4 och 5 ligger hos Hoi Förlag).

Denna bok är första delen i den avslutande Juniortrilogin som utgör bok 6-8 i serien InnebandyPiraterna.

Du kan som vanlig köpa boken hos nätbokhandlare som Adlibris och Bokus. Men fråga även i din lokala bokhandel så kan de självklart beställa hem boken om de inte har den hemma.

Du kan även köpa boken direkt via vår webshop.

Och så får du givetvis även berätta för ditt lokala bibliotek att de bör ha alla böckerna i sina hyllor!

INNEBANDYPIRATERNA – NU PÅ HOI FÖRLAG

InnebandyPiraterna del 1-3 gavs ut på Dahlgrens Förlag. Men när den fjärde boken i serien utkommer den 15 november 2014 så sker det på Hoi Förlag.

Du kan även läsa mer om InnebandyPiraterna 4 på böckernas egen hemsida: innebandypiraterna.se

Eller på Hoi Förlags sida för InnebandyPiraterna 4.

SAMARBETE MED HOI FÖRLAG

Dahlgrens Förlag samarbetar med Hoi Förlag kring distribution och produktion. Sölve Dahlgren kommer framöver att ge ut sina titlar på Hoi Förlag eftersom han är en av grundarna till detta förlag.

Därmed blir utgivningen på Dahlgrens Förlag väldigt begränsad till enstaka projekt framöver.

Förlaget tar inte emot spontanmanus.

Dahlgrens Förlag startade 2009 av författaren Sölve Dahlgren som då skulle ge ut den första boken i serien InnebandyPiraterna. Det har sedan dess blivit ytterligare två böcker i den serien som sålts i tusentals exemplar. Den fjärde boken i den serien kommer i november 2014 på Hoi Förlag.

Även de två första böckerna i Bodil Mårtenssons Barkhe-trilogi är utgivna på Dahlgrens Förlag, den tredje kom på Hoi Förlag (2013).

BODIL MÅRTENSSON – ÅRETS PERSONLIGHET I HELSINGBORGSREGIONEN

 

Vid den årliga GuldkärnanGalan fick författaren Bodil Mårtensson ta emot priset för Årets personlighet 2011, i konkurrens med bland andra tv-kocken Niklas Ekstedt. Hon fick priset mycket för sin historiska roman Barkhes Döttrar som kom ut i maj i år.

– Det känns fantastiskt roligt att få den här uppskattningen. Jag älskar staden Helsingborg och är förtrollad av dess spännande historia. Det här sporrar mig ännu mer i arbetet med att skriva klart den andra delen i trilogin, säger Bodil Mårtensson.

Guldkärnan-priserna delas ut i fyra kategorier av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Årets Personlighet: Bodil Mårtensson

”För en osviklig förmåga till spännande djupdykningar i människors inre, i traktens hav och historia. Vinnaren lämnar ingenting åt slumpen i sin jakt på en bra berättelse som sedan spetsas med en lagom dos poetisk frihet och humoristisk underfundighet.”

Övriga vinnare blev:
Årets Evenemang: OV Beachhandboll
Årets Marknadsförare: Helsingborgs IF
Årets Designer: Gert Hanner

– Det här är verkligen kul för Bodil och boken att få den här utmärkelsen. Det visar vilket intresse det finns för den skånska historien bland folket i Helsingborgsregionen. Vi hoppas att det här kan göra att ännu fler får upp ögonen för boken och att Barkhes Döttrar blir Årets julklapp i Skåne. Då kanske vi till och med måste trycka en ny upplaga före årsskiftet, säger förläggaren Sölve Dahlgren.

Den historiska spänningsromanen Barkhes Döttrar är utgiven av Dahlgrens Förlag i danskt band samt inbunden presentutgåva (med ljudbok på MP3-CD). Den finns även som ebok (Flying Bird) och ljudbok (Hör Opp!).

BARKHES DÖTTRAR SLÄPPS 28 APRIL

Vårens stora nyhet från Dahlgrens förlag är självklart den historiska spänningsromanen Barkhes Döttrar av Bodil Mårtensson som utspelar sig i 1600-talets Skåne strax innan den svenska ockupationen. Den som vill följa lanseringen och läsa senaste nytt om den utgivningen bör besöka bokens hemsida eller följa Facebook-gruppen Legenden om Barkhe som uppdateras mer löpande än förlagets hemsida.

Boken Barkhes Döttrar är alltså första delen i en serie. Den släpps samtidigt i danskt band samt som e-bok och ljudbok. Dessutom i en exklusiv och limiterad samlarutgåva.

Säljstart för boken är preliminärt planerad till den 28 april 2011.

LYCKAD BOKMÄSSA FÖR DAHLGRENS FÖRLAG

Bokmässan i Göteborg 2010 blev en framgång för Dahlgrens Förlag som delade monter med fyra andra småförläggare. Den nya boken i serien InnebandyPiraterna, ”Andra säsongen”, levererades direkt från tryckeriet till mässan.

– Det var verkligen skönt att vi hann med till mässan. Den första boken har fått ett väldigt bra mottagande av läsare och bibliotek runtom i landet och därför var uppföljaren efterlängtad, säger författaren Sölve Dahlgren.

Under veckan efter bokmässan har boken också levererats ut till Förlagssystem (som är huvuddistributör) samt enskilda bokhandlare som beställt hem den.

– Den första boken sålde väldigt bra hos de bokhandlare som plockade hem ett större antal. Men det är fortfarande så att nätbokhandeln dominerade försäljningen av ettan.

InnebandyPiraterna är en bok för både unga och gamla, även om den kanske framför allt lockar läsare i åldern 11-17 år. Det finns ett stort intresse för innebandy i dessa åldrar. Om man tittar på åldern 11-16 år fanns det över 65.000 licensierade innebandyspelare i Sverige säsongen 2009/2010. Allra störst är innebandyn just bland 11-12-åringar där mer än var tionde spelar innebandy. Bland pojkarna är det så många som en av sex som spelar innebandy.

– Det märkte vi också på bokmässan. Nästan alla känner någon som spelar innebandy och det var många som inte tidigare hört talas om den första boken men som direkt ville köpa den. Den nya boken kommer säkerligen att öka intresset även för Första säsongen.

Den första boken släpptes som pocket i början av september och kan vara ett bra komplement för den bokhandlare som inte tidigare sålt InnebandyPiraterna.

PRESSMEDDELANDE: NY ROMAN MED INNEBANDY I FOKUS

InnebandyPiraterna, Sölve Dahlgrens nyligen utkomna debutroman, speglar den spännande fas som en av Sveriges största sporter är på väg in i. Det är också berättelsen om några unga spelares dröm om att bli proffs – utan att ge upp sin vänskap.

I centrum för boken står juniorlaget Tågaborg som gör sin sista säsong i juniorserien och ställs inför det som alla juniorlag drabbas av – splittringen när de blir seniorer.

– Alla som sysslat med lagidrott känner nog igen sig. Ett par spelare plockas upp i A-laget, vissa lägger av, några går till andra klubbar eller börjar spela i korpen. Det sker en stor utslagning just i den åldern när man blir för gammal för juniorlaget. Kompisar som spelat tillsammans sedan knattelagsåldern splittras upp, säger Sölve Dahlgren.

Några i laget drömmer om att bli proffs och kunna leva på sin sport. Nystartade Floorball World Tour med deltävlingar över hela jordklotet och 150 miljoner i prispengar dyker upp som en möjlighet för Tågaborgskillarna att fortsätta tillsammans. Men det blir en tuff resa både på och utanför plan i en värld där spelaragenter spelar en stor roll.

– När pengarna kommer in i bilden sätts vänskapen på prov, så mycket kan jag väl avslöja. Samtidigt är de alla beroende av varandra för att laget ska lyckas, säger Sölve Dahlgren.

InnebandyPiraterna är Sölve Dahlgrens debutroman. Han har följt innebandyn på nära håll under många år, bland annat som journalist. Den första boken i serien heter InnebandyPiraterna – Första säsongen och ska följas av fler.

– Tanken är att man ska få följa det här lagets äventyr i flera böcker. Redan när jag skrev den här boken fick jag massor av idéer till nya problem som de skulle kunna ställas inför längre fram. Det ska bli spännande att se hur Floorball World Tour och killarna utvecklas, säger Sölve.

Trots sin bakgrund som sportjournalist under många år var det inte givet att debutromanen skulle handla om idrott.

– De flesta av mina noveller och påbörjade romaner handlar inte om sport. Helt klart är att det blir fler böcker, oavsett hur det går med den här. Både fler delar av InnebandyPiraterna och ett bokprojekt som handlar om något helt annat.

InnebandyPiraterna – Första säsongen säljs i bokhandeln.

Fler pressbilder samt ytterligare information finns på
www.innebandypiraterna.se

Vill du ha recensionsexemplar? Skicka ett mail till info@dahlgrensforlag.se

Fakta om författaren
Sölve Dahlgren
Född: 1972
Bor: i Helsingborg
Tidigare karriär: journalist, redaktör

Titel: InnebandyPiraterna – Första säsongen
Författare: Sölve Dahlgren
ISBN: 978-91-978395-0-1
Omfång: 256 sidor
Format: 135 x 205 mm (storpocket)