Ny månad, nya möjligheter att sälja böcker

Idag är det 1 juni. Just nu har jag inte sålt en enda bok denna månad. Förra månaden blev den 3:e bästa sedan lanseringen av InnebandyPiraterna. Men vad gör jag med juni? Det enda som händer på innebandyfronten är silly-season (övergångar mellan klubbar) och de flesta idrottsintresserade fokuserar på fotbolls-VM.

Framför allt skriver jag ju på “Andra säsongen” som ska komma ut i september. Den kommer säkert att ge en viss merförsäljning även av “Första säsongen”. Men samtidigt är det ju viktigt att få så många som möjligt att läsa den första boken redan innan den andra kommit ut för att den ska sälja bra.

Alltså, juni månad och utmaningen att få fart på försäljningen. Jag vet att det finns tusentals läsare där ute som knappt hört talas om boken ännu. Och sommaren är en bra tid att läsa böcker!

Min första åtgärd jag tänkt mig är en student/skolavslutnings-kampanj. Vad är mer perfekt som present än ett signerat exemplar av InnebandyPiraterna – Första säsongen? Jag har ett 100-tal exemplar hemma i lager som jag kan signera och skicka ut.

Efter lanseringen sålde jag en del den vägen, via egen postorder. Förskottsbetalning via bankgiro är rätt smidigt men inte optimalt. Helst ska det ju vara e-handel fullt ut med kortbetalning direkt vid beställning för att slippa även den hanteringen. Ska kolla på en e-handelsplugin för WordPress. Tips?

Så jag får försöka få fart på den kampanjen. Men vad kan jag göra mer för att sälja böcker i sommar? Har ni några idéer så får ni gärna lämna dem i kommentarerna nedan!

Just det, du kan förstås köpa InnebandyPiraterna också. Antingen via mitt studenterbjudande (som inte är online ännu) där du får en signerad bok (ange valfri hälsning till mottagaren) för endast 169 kr inkl frakt! Gäller så långt det nuvarande lagret räcker. Tills vidare, maila beställning till info (a) dahlgrensforlag.se Uppdaterat: Erbjudandet finns nu – klicka här för Student-erbjudandet!

Du kan även beställa boken (utan signering) via formuläret här på sidan, direkt från förlaget, eller via någon av nätbokhandlarna:
Adlibris (just nu 188 kr)
CDON (just nu 189 kr)
Bokus (just nu 211 kr)
Bokia (just nu 195 kr)

Är du lite hipp och cool och tycker att pappersböcker inte är lika häftigt som e-böcker så går det att köpa InnebandyPiraterna – Första säsongen som e-bok för flera olika e-bokläsare från 52 kr.
Dessutom finns InnebandyPiraterna för iPhone/iPad/iPod touch. (Den kostar bara 28 kr där!)

Nej, tyvärr ingen pocketutgåva ännu. Kanske till hösten, har inte tagit beslut (eller fått något erbjudande) än…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.