Den sista opinionsmätningen

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:18 september, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Telefonen ringde ilsket hemma hos Svensson, sent på lördagskvällen, dagen före valdagen. Kajsa hann först fram, tryckte ner knappen till högtalartelefonen.
– Hallå, sa Kajsa.
– Hej, jag heter Peter och ringer från Opinionsinstitutet. Jag skulle vilja ställa några korta frågor om valet. Du kan vara helt anonym.
– Jag heter Kajsa.
– Vad bra. Kajsa, vilket parti skulle du rösta på om det vore val idag?
– Röd blomma.
– Menar du socialdemokraterna?
– Fredrik är snäll.
– Jaha, du föredrar Reinfeldt? Du menar att du skulle rösta på moderaterna?
– Nej, nej.
– Nähä, inte moderaterna och inte socialdemokraterna. Är du en av de osäkra?

Fortsätt läsaDen sista opinionsmätningen

Vad vi googlar om partiledarna…

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:8 juni, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Det har ju skrivits lite om det fejkade kedjebrevet från Mona Sahlin där hon berättar om alla sina gamla fiffelhistorier. Media plockade upp den i april och idag dök storyn upp igen på Realtid.se. Läste någonstans att själva brevet egentligen cirkulerat i mer än ett år, men framför allt de senaste månaderna har spridningen tagit fart.

Hur som helst, det intressanta är vilken bild folk har av olika politiker. Det syns rätt tydligt av hur och vad vi googlar på. Roade mig med att se kolla på google vilka sökningar som är populärast (inspirerad av Jocke som brukar göra det på sina föreläsningar). Ser man den bilden är det väl inte så förvånande att Reinfeldt får högre förtroende än Sahlin eller hur?

Det är också lite fascinerande att folk söker på ett namn och twitter eller wikipedia. Ett tecken på att googles sökmotor är mycket bättre än dessa sajters interna alternativ?

Fortsätt läsaVad vi googlar om partiledarna…