Vad vi googlar om partiledarna…

Det har ju skrivits lite om det fejkade kedjebrevet från Mona Sahlin där hon berättar om alla sina gamla fiffelhistorier. Media plockade upp den i april och idag dök storyn upp igen på Realtid.se. Läste någonstans att själva brevet egentligen cirkulerat i mer än ett år, men framför allt de senaste månaderna har spridningen tagit fart.

Hur som helst, det intressanta är vilken bild folk har av olika politiker. Det syns rätt tydligt av hur och vad vi googlar på. Roade mig med att se kolla på google vilka sökningar som är populärast (inspirerad av Jocke som brukar göra det på sina föreläsningar). Ser man den bilden är det väl inte så förvånande att Reinfeldt får högre förtroende än Sahlin eller hur?

Det är också lite fascinerande att folk söker på ett namn och twitter eller wikipedia. Ett tecken på att googles sökmotor är mycket bättre än dessa sajters interna alternativ?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.