Två veckor kvar till utgivningsdagen

FEMF_omslag_27-maj-2014Tiden går fort nu. Senaste veckan har det varit si och så med bloggandet. Jag ska inte säga att tiden inte räckt till, bara att jag prioriterat andra saker.

Men idag är det exakt två veckor kvar tills Fem stjärnor för Färglösa kommer ut. Vi fortsätter förberedelserna för release-veckan som kommer att bli något i hästväg.

Jag har bokat in 43 signeringstimmar under den första veckan. Ja, du läste rätt: fyrtiotre timmar. Minst. Eller, ja, det blir kanske lite fika- och matpauser i de där signeringarna. Å andra sidan kan nog någon av signeringarna bli längre än planerat.

Undrar hur många böcker jag kommer att hinna signera den där veckan? Jag tror att jag får försöka hålla räkningen på det.

Fortsätt läsaTvå veckor kvar till utgivningsdagen

NU är det fredag!

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:26 november, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Äntligen fredag. Idag känns det som fredag efter en månad som varit extremt intensiv med mängder av projekt och uppdrag. Den här helgen innehåller visserligen signering av böcker i Bjuv (där jag växte upp) tillsammans med två andra författare och korrekturläsning av min nya bok Lyckas med Bokutgivning (skriven tillsammans med Ann Ljungberg och Lars Rambe), men det känns ändå som det blir tid för återhämtning.

Mitt deltagande i NaNoWriMo får nog officiellt anses som misslyckat, eller det är fel ord. Jag missar målet. Men jag skrev 22.500 tecken på tolv dagar. Det kändes bra. Sedan orkade jag inte fullfölja eftersom jag jobbade så mycket. Och jag tror inte jag orkar skriva 28.000 tecken på fyra dagar nu och spurta i mål? Nej. Även om det hade varit kul och imponerande…

Men jag ska ta med mig den energin och strukturen och se om jag kan komma igång i december-februari och skriva klart den här storyn jag påbörjat, min bok om Nyhetsbrev och E-postmarknadsföring samt självklart del 3 av InnebandyPiraterna som ska komma ut i april.

Och sen har vi ju vårt spännande projekt med ett nytt förlag som kommer att se dagens ljus inom kort. Men dessförinnan behöver jag några dagar med slappande, sovmorgnar (drömma kan man ju) och städning av kontoret.

Fortsätt läsaNU är det fredag!

En trevlig Boklördag

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:21 november, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Igår var jag i Malmö på Boklördag och signerade böcker hela dagen. Ja, eller större delen av dagen blev faktiskt tid att umgås med andra skånska förlag eftersom det inte var kö till arrangemanget. Periodvis var det bra med folk, men sen var det väldigt lugnt andra stunder. Undrar hur det hade gått om vi hade stått på ett köpcentra istället?

Men det var kul att träffa folk som har ungefär samma situation som jag själv. Ett par egenutgivare som varit igång flera år, några förläggare som lyckats exceptionellt bra och några småförlag som kämpar på år efter år. Passar på att tacka alla som var där, speciellt Jeanette Rosengren på Kira förlag som arrangerat det hela.

En trevlig dag där ytterligare ett antal människor upptäckte InnebandyPiraterna, fick signera en del böcker. Nio skånska förlag hade samlats för att visa upp sin produktion för allmänheten och det innebar en väldigt blandad kompott av böcker. En rejäl mix. Min bordsgranne hade en stor uppsättning presentböcker från flera olika förlag eftersom han var översättare. Jag tror han sålde bäst av oss alla. Kokböcker och citatböcker har en bred målgrupp.

Lite synd att min nya bok, “Lyckas med bokutgivning – handfasta råd från framgångsrika egenutgivare”, inte är utgiven ännu. Den hade nog blivit populär i Malmö. Men den kommer först i december. Skriven tillsammans med Lars Rambe och Ann Ljungberg.

Närmaste signeringen för min del blir nu nästa söndag 28/11 då jag finns på Bjuvs Bibliotek tillsammans med Tobias Schildfat, vars bok “Vägen till din första miljon” sålt närmare 20 000 ex (hans förlag Roos & Tegnér var förresten på plats i Malmö igår, en liten värld). Med på biblioteket finns även Anders de la Motte som igår fick Svenska Deckarakademins debutantpris för sin “[geim]”. Alla tre har vi rötter i Bjuvs kommun på ett eller annat sätt.

Fortsätt läsaEn trevlig Boklördag