SEI gör som FWT: innebandyns SM-finaler till Malmö 2011 och 2012

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:30 maj, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Svensk Elitinnebandy gör som Innebandypiraterna Ltd, de väljer att spela sin final i Malmö Arena. Ja, det är faktiskt så att finalen på Floorball World Tour, Winners Cup, spelas i Malmö Arena. Vilket alla vet som läst boken InnebandyPiraterna – Första säsongen.

I torsdags var jag konferencier på en presskonferens i landets häftigaste inomhusarena – Malmö Arena. Många närvarande representanter från alla inblandade parter ville presentera en häftig nyhet: SM-finalen i innebandy flyttar till Malmö 2011 och 2012. Vad som händer därefter vet ingen.
Intresset från media var lite ljummet. Kanske journalisterna vilar upp sig inför fotbolls-VM om några veckor efter en intensiv vår med slutspel, sammanpressad allsvenska osv. Eller så är de bara genuint ointresserade av innebandy. Det är synd. Mest för dem själva.

Det är ett inte helt okontroversiellt beslut i innebandy-Sverige. De som bor norr om Stockholm gillar inte att få ännu längre till SM-finalen och de som bor i Stockholm är väl heller inte helt överlyckliga av samma anledning.

Fortsätt läsaSEI gör som FWT: innebandyns SM-finaler till Malmö 2011 och 2012

Vad driver de innebandyfientliga idrottsmobbarna?

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:15 mars, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

De finns lite överallt. Även representerade i media bland sportjournalister. De innebandyfientliga idrottsmobbarna.

Så fort innebandyn får välförtjänt och efterlängtat medieutrymme dyker de upp. De innebandyfientliga. Artiklar på webben får kommentarer som “Varför skriver ni om innebandy? Det är en korpsport.” eller “Innebandy är en fritidsgårdssysla, ingen elitidrott”.

Läs alla kommentarerna till den här HD-artikeln om SM-kvartsfinalen FCH-Warberg. En match som lockade drygt 1500 åskådare och direktsändes i TV4sport. Utöver vanliga kommentarer kring matchen dyker det upp mobbare:

Fortsätt läsaVad driver de innebandyfientliga idrottsmobbarna?