En vecka efter mässan

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:29 september, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Idag är det en vecka sedan montern stod klar på Bokmässan och jag minglade runt på NOFF– och Pressnatta. Det sistnämnda trodde jag var mötesplatsen författare-förlag-journalister men jag vet inte riktigt om det fungerade så som jag hade väntat mig.

Johanna Wistrand på Multimanus gjorde en video-intervju med mig under mässan som du hittar här.

Annars försöker jag komma ikapp, tömma mailkorgen och fortsätta marknadsföra den nya boken. Det är ju inte så att det räcker med att ha en monter på Bokmässan. Nej, nu gäller det att bearbeta journalister, bloggare, föreningar, bokhandlare och andra återförsäljare. Nu gäller det för boken att synas överallt!

Den här gången ska jag också skicka ut recensionsexemplar till ett stort antal tidningar direkt. På vinst och förlust. Det är sällan böcker från mindre förlag recenseras. Kanske ska jag försöka förklara i en bifogad pressrelease hur stor innebandyn är?

Jag vet inte heller om man ska pitcha idéer till vinklar på artiklar om mig och böckerna. Som exempelvis:

  • Innebandyn – en sportslig exportsuccé från Sverige
  • Hur har samhället i Åshöjden förändrats från 1960/1970-talet fram till 2010-talets Floorball World Tour?
  • Allt fler författare blir förläggare på svenska bokmarknaden

Eller om journalister hellre vill komma på sånt själva.

Fortsätt läsaEn vecka efter mässan

Sticker InnebandyPiraternas omslag ut tillräckligt?

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:13 juni, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Läser i Dagens Nyheter om hur viktiga bokomslag är för försäljningen. På min egen bok InnebandyPiraterna har jag ju valt ett rätt avskalat men ändå detaljerat omslag. Som bryter av rätt mycket från hur många ungdomsböcker i sportgenren ser ut. Där dominerar ju tecknade omslag i klassisk Åshöjden-stil.
Det är i alla fall många som gillar skölden för Floorball World Tour som pryder omslagen. Tanken är att det ska användas på varje omslag i hela serien och jag endast ska byta bakgrundsfärgen. Vi får se hur det funkar att variera sig och ändå skapa igenkänning när jag kommer till den tionde boken om några år…

Fortsätt läsaSticker InnebandyPiraternas omslag ut tillräckligt?