24 000 sålda InnebandyPiraterna-böcker

24K – vilken milstolpe.

Efter senaste kvartalsrapporten från Storytel så har jag nu uppdaterat min bokförsäljningsstatistik för mina egna böcker där jag strävar vidare mot målet 1 miljon sålda böcker (jag har 99,6 % kvar till målet). Sedan debuten i november 2009.

Allt började med serien InnebandyPiraterna, utgiven på eget förlag utan någon större kunskap om hur bokbranschen fungerade. Men mot alla odds blev det en succé, inte bara för att jag var ute och sålde mängder av böcker i idrottshallarna. Den köptes även in till mängder av bibliotek som förra året lånade ut InnebandyPiraterna-böckerna ett par tusen gånger.

En av de mer udda bedrifterna var kanske att första boken recenserades i Svenska Dagbladet – sex månader efter utgivning. Sånt som inte händer egenutgivare särskilt ofta.

Just det, milstolpen som passerades under tredje kvartalet innebär att jag nu sålt över 24 000 exemplar av serien InnebandyPiraterna. Och för den nördige så är det som i alla serier första boken som sålt mest: 11 000 exemplar (vilket den också passerade nu).

Varför det är så? Ja, dels har boken funnits ute många fler år än övriga böcker och dels så är det många som testar första boken i en serie. Alla kommer inte att bli hooked (!) och fortsätta läsa alla böcker. Till saken hör också att det tog mig tretton år att slutföra serien och eftersom många läsare är i åldern 10-16 år så var det många som kände sig för gamla när åttonde boken kom 2022.

I statistiken dominerar pappersboken, men för varje år ökar andelen ljudböcker (där alla böcker numera finns inlästa).
Jag satte punkt med bok 8. Men kanske, kanske kan det bli en spinoff på serien. Det finns ju några tusen läsare som önskar sig det.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.