InnebandyPiraterna – ett äventyr för sportintresserade

InnebandyPiraterna börjde med en bok och blev till en hel serie på åtta böcker, skrivna av författaren (och tidigare sportjournalisten) Sölve Dahlgren. Serien har hittills sålt i över 23 000 exemplar.

InnebandyPiraterna är namnet på bolaget som står bakom Floorball World Tour, en global (fiktiv) proffstour med turneringar. Innebandylag från hela världen tävlar där om prispengar på flera miljoner.

Ett av lagen som anmäler sig till den nystartade touren startas av kompisar som spelar den sista säsongen med sitt juniorlag och står inför att splittras. I en serie på åtta böcker följer vi deras äventyr under flera år då de ställs inför utmaningar både på och utanför planen.

InnebandyPiraterna kan läsas av både barn och vuxna, likt moderna animerade långfilmer finns det ett lager som de allra yngsta läsarna inte uppfattar men som de äldre kan uppskatta när det kommer till tourens konstruktion och andra perspektiv kring laganda och moral.

De allra yngsta läsarna kan läsa böckerna tillsammans med en förälder och växla mellan högläsning och egen läsning – eller lyssna till ljudböckerna. Beroende på läsnivå kan barn läsa böckerna på egen hand från 9-10 års ålder.

Nedan hittar du köplänkar till återförsäljare (pappersböcker och eböcker) samt streamingtjänster (ljudböcker och eböcker). Böckerna finns även på hundratals bibliotek runtom i Sverige – fråga din lokala bibliotekarie – och hos lokala bokhandlare som kan beställa hem även om de inte har dem i hyllan.

1. InnebandyPiraterna – Första säsongen

Upplev spänningen och äventyret i Sölve Dahlgrens debutroman, en fängslande berättelse om ett gäng svenska killar som drömmer om att bli innebandyproffs!

Möt Anton, Emil och Viktor, tre unga stjärnor i Tågaborgs framgångsrika juniorlag, som står inför sitt livs utmaning. Med sista säsongen som juniorer i ryggen och en oviss framtid framför sig, drömmer de om att nå toppen.

När den helt nya och spektakulära Floorball World Tour lanseras, öppnas en dörr till möjligheter de aldrig kunnat föreställa sig. Turneringen där vilket lag som helst kan tävla om miljoner i prispengar är deras biljett till att fortsätta spela innebandy på heltid. Men vägen dit är allt annat än enkel. Från trygga matcher i Skåne kastas de nu ut på en global arena, där varje match blir en kamp för överlevnad.

Det är vinna eller försvinna – ära och rikedomar står på spel. Följ med på deras resa, där varje match är ett steg närmare drömmen och varje dag är ett nytt äventyr.

“InnebandyPiraterna” är inte bara en bok om sport, det är en episk saga om vänskap, mod och drömmar som blir verklighet. Första boken i serien utkom ursprungligen 2009 och fick en efterlängtad nyutgåva 2015. Missa inte starten på detta fantastiska äventyr!

2. InnebandyPiraterna – Andra säsongen

Anton, Emil och resten av Helsingborg Consuls är tillbaka, och nu lever de verkligen drömmen! I den spännande andra delen av InnebandyPiraterna fortsätter deras äventyr på Floorball World Tour. De reser jorden runt, besöker exotiska platser och spelar innebandy på heltid – vilken dröm för varje innebandyälskare!

Men livet på toppen är inte alltid enkelt. För att kunna fortsätta turnera måste de börja vinna matcher, och säsongen börjar inte som planerat. Vissa spelare har inte samma engagemang, vilket leder till konflikter. Kan det gamla kompisgänget hålla ihop när trycket ökar? När några spelare lämnar laget, måste nya rekryteras. Att hitta rätt personer som passar både på och utanför planen visar sig vara en riktig utmaning – vem kan de egentligen lita på?

Missade du den första säsongen? Ingen fara, hoppa direkt in i andra säsongen och upplev action, vänskap och intriger tillsammans med InnebandyPiraterna! Detta är den efterlängtade uppföljaren som du absolut inte vill missa!

3. InnebandyPiraterna – Tredje säsongen

Antons pappa vill att han ska stanna hemma och skaffa ett riktigt jobb, men drömmen om att bli innebandyproffs är starkare än någonsin. När Helsingborg Consuls får en strålande start på sin tredje säsong på Floorball World Tour ser allt mycket lovande ut.

De är på väg att uppfylla sin dröm om en välbetald tillvaro som innebandyproffs, och resorna tar dem till spännande platser världen över där de spelar innebandy på heltid.

Men när en dramatisk olycka inträffar på andra sidan jordklotet förändras allt på några fruktansvärda sekunder. Nu handlar kampen om att överleva, inte bara om matcherna på planen. Den tredje säsongen blir bokstavligen en fråga om liv och död. Anton och hans lagkamrater ställs inför sin största utmaning hittills – klarar de av att hålla drömmen vid liv när allt står på spel?

Ta del av den actionfyllda fortsättningen i InnebandyPiraterna och följ med på en resa full av spänning, äventyr och oförutsägbara händelser. Missa inte den mest dramatiska säsongen hittills!

4. InnebandyPiraterna – Fjärde säsongen

En av spelarna i Helsingborg Consuls hamnar i riktigt trubbel och blir jagad av polisen – en händelse som kommer att prägla lagets fjärde säsong på Floorball World Tour.

Kommer laget att få tillbaka spelarna som skadades i bilolyckan i Singapore? Kommer de erfarna veteranerna att klara av ännu en säsong? Och vilken mörk hemlighet bär Kalle på? Anton och hans lagkamrater står inför många frågor och den största av alla: vem kan de egentligen lita på?

InnebandyPiraterna följer Helsingborg Consuls på deras spännande resa där de möter världens bästa innebandyspelare. Denna succéserie av Sölve Dahlgren, älskad av tusentals barn och ungdomar, visar att det som händer utanför planen kan påverka lagets framgångar och motgångar lika mycket som det som händer på den. Följ med på en resa full av spänning, intriger och oväntade vändningar i den fjärde delen av InnebandyPiraterna!

5. InnebandyPiraterna – Femte säsongen

Helsingborg Consuls satsar stort inför den nya säsongen genom att värva en ny tränare – en tidigare spelare i svenska landslaget och en mästartränare med flera landslagstitlar i bagaget. Han höjer ribban genom fler träningstillfällen och strikta kostregler. Men snart inser laget att han favoriserar vissa spelare, vilket skapar splittring. Endast sju-åtta spelare får rejält med speltid, medan resten blir utfyllnad.

Emil är tillbaka och känner sig i toppform, men hamnar i skuggan av Ali Hassan, lagets nya stjärnmålvakt. När Emil berättar för Anton om tränarens favorisering, avfärdas det som avundsjuka. Spänningen stiger när laget kämpar för att lösa konflikterna innan Winners Cup. Samtidigt brottas Charlie med personliga problem både på och utanför planen.

Kan Helsingborg Consuls övervinna sina interna stridigheter och enas som ett lag igen? Den femte boken i InnebandyPiraterna-serien bjuder på intensiva matcher, starka känslor och dramatiska vändningar. Missa inte den mest spännande säsongen hittills i Sölve Dahlgrens succéserie som fängslat tusentals unga läsare!

6. InnebandyPiraterna – Säsong X - Juniortrilogin 1

InnebandyPiraterna 6

Den sjätte boken i serien InnebandyPiraterna markerar starten på en spännande trilogi som ska sätta punkt för hela berättelsen. Fem år har gått sedan den femte säsongen, och kompisgänget förbereder sig för sin tionde säsong på Floorball World Tour. Men kommer alla att följa med på denna resa, eller kommer ännu fler spelare att försvinna?

Emil, lagets manager som tvingats avsluta sin spelarkarriär efter en skada, brottas med osäkerhet om sin framtid. Touren har förändrats, och nu är Helsingborg Consuls laget alla vill slå, samtidigt som de står inför en nödvändig generationsväxling.

Lukas Evergren och hans lagkamrater gör sin sista säsong som juniorer. Deras högsta dröm är att bli proffs och spela med Helsingborg Consuls – laget de beundrat sedan barndomen. Men är Lukas redo, både fysiskt och mentalt, för att möta världens bästa innebandyspelare?

Följ med på en nervkittlande resa fylld med spänning, utmaningar och drömmar i denna första bok i avslutningstrilogin av Sölve Dahlgrens succéserie InnebandyPiraterna, älskad av tusentals unga läsare. Missa inte detta kapitel i en av de mest fängslande sportsagorna någonsin!

7. InnebandyPiraterna – Säsong X - Juniortrilogin 2

Helsingborg Consuls inleder sin tionde säsong på Floorball World Tour med en imponerande segersvit – men hur länge kan de hålla den? Kommer de nya juniorerna att klara pressen mot rutinerade innebandyproffs?

Lukas kämpar inte bara för en plats i Consuls utan även med minnena av vad som hänt hans pappa. Är det äntligen dags att ta reda på sanningen? Hans mamma vill att han ska pausa innebandyn, åka hem och avsluta skolan. Döljer hon något?

Samtidigt sker mystiska saker på touren kring företaget Popcorn Capital, som köpt in sig i flera lag. Spelare byter lag över en natt – ofta mot sin vilja.

Den sjunde boken i InnebandyPiraterna är också andra delen i Juniortrilogin. Följ Helsingborg Consuls i deras kamp mot världens bästa innebandyspelare, och upptäck hur det som händer utanför planen kan påverka lagets framgångar. Sölve Dahlgrens succéserie, älskad av tusentals unga läsare, tar dig med på en hisnande resa full av spänning och intriger. Missa inte detta kapitel i en av de mest fängslande sportsagorna någonsin!

8. InnebandyPiraterna – Säsong X - Juniortrilogin 4

InnebandyPiraterna 8

Upplösningen närmar sig, och frågan är: Kommer Anton, Charlie, Brian och resten av Helsingborg Consuls att avsluta den tionde säsongen på Floorball World Tour med en seger i Winners’ Cup?

Juniorerna Lukas Evergren och Dennis Lagerblad gör sin första säsong på touren, men deras resa blir extra tuff på grund av komplicerade relationer till sina pappor. Samtidigt pågår en intensiv maktkamp bakom kulisserna där Emil Fredriksson spelar en central roll.

Detta är den tredje och avslutande delen i Juniortrilogin och den åttonde och sista boken i serien InnebandyPiraterna. Sölve Dahlgrens succéböcker, lästa av tiotusentals barn och ungdomar, visar hur händelser utanför planen påverkar lagets framgångar och motgångar. Missa inte den dramatiska finalen i en av de mest fängslande sportsagorna någonsin!