Summering av mitt författarår 2012 ( (#003 av #blogg100)

2012 är till ända och snart är även januari 2013 det.

Hur gick det med mina storslagna planer för 2012 när det gällde mitt författarskap? Åt helvete.

Eller, det gavs inte ut några romaner. Däremot jobbade jag en del med mitt skrivande och skrev på flera olika projekt och fick ett litet genombrott med en gammal idé som jag jobbat med i minst 15 år nu och påbörjat vid 3-4 tillfällen för att sedan slänga allt och börja från början.

Förhoppningen, nej målet, är nu att skriva klart denna roman under våren, redigera och ge ut den i höst. Ja, på Nyårsafton var målet satt till utgivning i sommar men då krävs det nog ett genombrott arbetsmässigt. Sen borde jag få ur mig minst en roman i serien InnebandyPiraterna innan de som läste de första böckerna som 12-åringar hunnit bli myndiga…

Min utmaning hittills stavas disciplin. Lack-of-but-in-the-chair för just skönlitterärt skrivande. Det som sätter stopp för de allra flesta författarskap. Så jag uppmanar mig själv; stäng ner Facebookfliken, stäng av tv:n och öppna Scrivener (som jag nu börjat jobba med och blivit rätt förtjust i).

När jag kommit lite längre på manus ska jag även avslöja titeln här i bloggen. Och kanske även vad romanen handlar om. Det kommer att kretsa runt fem huvudpersoner. Lite småstad-storstad-relationer. Tanken är att det ska bli kul men också tänkvärt.

2012 var ett skitår produktivt. 2013 kan bara bli bättre!

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.