Läsplattor växer snabbare än surfplattor i USA

En kort rapport (via PaidContent) som fångade min uppmärksamhet. Hela 12% av de vuxna i USA äger nu en e-bokläsare, alltså en renodlad sådan (exempelvis Kindle, Nook). Det är en fördubbling sedan november 2010.

Riktigt intressant är det att jämföra utvecklingen på de så hypade surfplattorna (som jag i och för sig tror kommer att växa enormt eftersom de slår ut bärbara datorer i många sammanhang) som växt från 5% till 8%.

För Sveriges del tror jag inte den här utvecklingen har kommit igång ännu. En anledning är att det saknas billiga e-bokläsare.

Igår när jag hämtade ett paket på Posten från Adlibris som vägde 3,5 kg (åtta böcker) slog det mig hur vansinnigt det var. Flera av titlarna var amerikanska och hade alltså fraktats över Atlanten till ett lager i Sverige för att sedan skickas vidare till mig. Om jag hade köpt dem som eböcker (ja, nu är det dags att fimpa minustecknet i eböcker eller hur?) så hade jag 1) fått dem levererade på sekunden, 2) hade de inte vägt något och 3) förlaget/författaren hade fått en större del av försäljningspriset.

Snart dags att köpa en läsplatta. Och en surfplatta.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.