Fotbollsklubbar & ekonomi

Inom företagsvärlden är man väl medveten om att vinst är intäkter minus kostnader. Inom fotbollsvärlden är det sällan det ekonomiska resultatet som räknas utan bara det sportsliga.

Därför redovisar svenska mästarna Malmö FF -30 miljoner i resultat och cupmästarna Helsingborgs IF -2,5 miljoner (-6,8 milj 2009). Ända hoppet för att gå plus verkar vara att sälja sina bästa spelare för miljoner till utländska klubbar.

Och kanske är det därför som revisionsbyrån Deloitte listar de klubbar i Europa som har högst inkomster. Utan att redovisa hur stora miljonförluster de har. Och TT sväljer och skickar vidare pressmeddelandet. Är det bra reklam för en revisor?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.