Prestera under press – eller hur ska jag hinna skriva?

Söndag kväll. Ännu en vecka har flugit iväg. Fullbokat schema, så även nästa vecka. Många fantastiskt roliga projekt som är på gång under våren och sommaren. Hoi Förlag går just nu från idé till verksamhet med de första författarna på väg in och de första titlarna på väg ut inom några månader.

* * *

Kändes härligt att kolla Bokus topplista över Idrottsberättelser för tonåringar. InnebandyPiraterna dubbelt i topp. Trots att jag tyckt att försäljningen i januari har varit svag jämfört med hur den var i december (rekord!) så har det ändå tickat på sakta men säkert. (Förresten – gå gärna in och skriv en recension på någon av mina böcker, på Bokus, Adlibris och andra näthandlare!)

* * *

Dessutom konsultuppdrag upp över öronen de närmsta veckorna. Man ska inte klaga, det behövs intäkter i verksamheten för att det ska gå runt. Och än så länge kan jag inte leva på att skriva böcker. Bloggade för övrigt just om det på temat “Går det att tjäna pengar på ge ut sin egen bok?

Kontentan: Klart det går, men det är lika svårt som det är att göra det på ett vanligt förlag. Det är helt enkelt väldigt få författare som faktiskt kan leva enbart på böckerna de skriver. I Sverige.

* * *

Idag var jag och såg ännu en innebandymatch i Superligan med FC Helsingborg. Det har varit väldigt tätt mellan matcherna, det här var tredje hemmamatcher på 8 dagar. Ja, spelschemat är helt galet, en viss effekt av VM-uppehållet i december och säkert även det faktum att vissa matcher fått bytas pga att något lag inte haft en ledig hall.
FCH körde i alla fall över Mullsjö med hela 11-2. Många riktigt snygga mål. Inspiration som är bra att ha när jag nu sitter och skriver på Tredje säsongen i serien InnebandyPiraterna.
Det enda tråkiga idag var den dåliga publiksiffran, bara drygt 600 personer. Det har varit riktigt usla publiksiffror i januari. Svårt att sätta fingret på vad det är som saknas, men jag har några idéer och vågar påstå att det finns bra tips i InnebandyPiraterna…

* * *

Skrivtid har jag haft svårt att skapa de senaste två veckorna. Visst handlar det om disciplin i viss mån, stänga av tv:n, lägga mindre tid på Facebook, surfande etc.
Under matchen idag tror jag mer än tio personer frågade om när bok 3 kommer. Alla hade läst de två första böckerna och längtar efter att få veta hur det går för killarna i Consuls. Det är verkligen kul att få den uppmuntran.
Samtidigt så känner jag en viss press att prestera. Jag vill ju att nästa bok ska bli bättre än den föregående i serien. Att jag, precis som spelarna i boken, ska utvecklas i min berättarteknik. Och att innehållet känns tillräckligt nytt, samtidigt som man känner igen sig.
En utmaning helt klart. Speciellt när jag kämpar för att få ihop skrivtiden.

* * *

Jag längtar efter att få presentera våra nya författare i Hoi Förlag. Och de nya titlarna som ska släppas. Alla känns riktigt spännande och jag tror att någon av dem mycket väl kan komma att bli en storsäljare! Mer om det snart.

* * *

Nästa vecka blir hektisk. Lämning på Fria Företagares första nummer i år. Det innebär många timmar framför datorn. Hoppas även kunna få till en eller annan timmes skrivande trots det. Tredje säsongen behöver det för att jag ska kunna nå min egen deadline och tillfredsställa läsarnas längtan i mitten av april. Förhoppningsvis till SM-finalen i Malmö Arena den 16 april. Där hoppas jag att InnebandyPiraterna ska synas ordentligt!

* * *

Ibland när jag får lite prestationsångest, framför allt över att jag inte skrivit något nytt på boken på ett par dagar, så tittar jag tillbaks och konstaterar att jag faktiskt har gett ut tre böcker de senaste 14 månaderna:
InnebandyPiraterna – Första säsongen (nov 2009), dessutom som pocket aug 2010
InnebandyPiraterna – Andra säsongen (sept 2010)
Lyckas med bokutgivning (dec 2010)
Och jag skulle vilja ha ut två böcker till under våren för att fylla på den listan. Hoppsan.

* * *

InnebandyPiraterna på Facebook har nu 420 fans (eller gillare). Härligt. På väg mot 500 nu.

* * *

Önskar jag hade mer tid ibland. För att exempelvis skaka liv i Innebandynyheter igen. Kanske som ett nyhetsbrev. Och FCHnytt som jag själv skulle vilja läsa, men inte har en chans i världen att kunna finna tid för att skriva. Ok, om, jag menar när jag lyckats sälja en miljon böcker så ska jag minsann investera i några sådana pro bono-projekt!

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.