NaNoWriMo – dag 6

Sjätte dagen, låter rätt laddat eller hur? Lördag idag och därmed en ledig dag för många, dock inte för mig. Många projekt i november och därför fick det bli en i stort sett vanlig arbetsdag, bortsett från sovmorgon och frukost i lugn och ro med hela familjen innan jag satte mig vid datorn.

NaNoWriMo fick sin tid bland alla andra skrivuppdrag. Idag nådde jag 2030 ord (11097 tecken) och är därmed uppe i totalt 11.167 ord efter sex dagar. Med andra ord ligger jag ännu bra till för att nå målet på 50 000 tecken under november.

Jag börjar dock ångra lite att jag inte planerade romanen mer innan jag började skriva. Visserligen försöker jag samla upp fakta om personerna i ett separat dokument så fort jag ska hitta på något om dem, men risken är uppenbar för att det blir missar efterhand som den totala textmassan fortsätter att växa.

Hade egentligen hoppats hinna dubbelt så många ord idag och imorgon, för att ha lite marginal ifall det blir en dag längre fram när jag inte hinner skriva. Samtidigt visar detta vikten av att skriva varje dag. Att spotta ur sig 5000 ord på en dag är inte lika mycket värt om man sedan missar två dagar…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.