NaNoWriMo dag 1

Jag bestämde mig alltså för att i år ska jag genomföra National Novel Writing Month (NaNoWriMo). Jag har valt ett gammalt projekt, en idé till en roman som jag jobbat med flera gånger genom åren men aldrig fullföljt. Så det finns en massa idéer i huvudet men inget färdig synopsis och jag börjar skriva från scratch.

Idag är det 1 november och alltså första dagen som man får skriva på sin roman (engelska novel). Min plan är att göra detta på morgonen varje dag. Det är då man är mest fräsch i skallen och inte fylld av andra intryck. Jag försöker undvika att läsa nyheter och mail innan jag börjar. (Ärligt – jag läste både lite nyheter och ett par mail i morse).

Sedan är det bara att börja hamra på tangentbordet och få ur sig ett kapitel om dagen är min tanke.

50 000 ord på en månad är målet. Det blir 1667 ord per dag, vilket är ett ganska kort kapitel på 8.000-10.000 tecken. Jag tänkte bara meddela att jag i alla fall klarat första dagens mål.

Kapitel 1 är färdigskrivet och landade på 1836 ord (10.040 tecken).

Jag är riktigt sugen på att skriva vidare på berättelsen, men det får vänta till imorgon. Kommer dock att skriva rätt många ord till idag, men då artiklar till bland annat Julmagasinet. Jag hoppas dock att projekt S61 kommer att ligga i bakhuvudet på mig under dagen och natten så att jag kan skriva kapitel 2 imorgon och lära känna min huvudperson ännu bättre. I högerspalten kan ni följa min totala word-count.

Och ni hänger väl med på utmaningen?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.