Allting har sin tid men ibland har man inte tid

De senaste veckorna har varit smått hysteriska för min del. Ja, egentligen ända sedan 1 augusti då jag började jobba efter semestern (och under semestern skrev jag mycket på boken) har det varit fullbokade dagar och veckor.
Det är mycket jag känner att jag inte hinner med att göra så mycket som jag skulle vilja, exempelvis att blogga (eftersom det händer så mycket spännande just nu i bokvärlden) eller att marknadsföra min bok (snart böcker!) och att skriva på kommande böcker.

Jag tänkte därför bara lite kort saxa ner några väldigt blandade reflektioner och länkar som jag samlat de senaste dagarna.

Jason Konrath skriver om The changing face of publishing, en “gammal” (två veckor?) länk men läsvärd. Den exploderande e-boksmarknaden som amerikanska författare upplever har inte riktigt nått Sverige. Men citatet: “And writers, brainwashed through years of Stockholm Syndrome, continue to have faith in a broken system that seems ill-equipped to weather the oncoming tsunami.” skildrar kanske vad som väntar oss?

Seth Godin, en träffsäker marknadsföringsguru och författare till ett antal böcker inom det fältet samt inte minst vass bloggare – meddelande att hans bok Linchpin var den sista som publicerades på traditionellt sätt. Hur ser bokens framtid ut? Kommer boken att existera som fenomen eller blir framtidens författare bloggare och e-boksutgivare? Nu skiljer sig självklart facklitteratur från skönlitteratur men ändå.

Simona Ahrnstedt skriver om värdet av att ha läsare som läser innan boken är färdig. Vänner och författarcoacher. När jag skrev första boken om InnebandyPiraterna publicerade jag den hela tiden som följetong, då var det säkert 100 personer som hade läst hela innan den kom i tryckt form. Den här gången är det färre, men Ann Ljungberg har coachat mig. Simona skriver så här:
“Jag vande mig vid det här arbetssättet när jag skrev Överenskommelser. Då jag hade Ann Ljungberg som lärde mig allt jag kan om dialog, tempus, karaktärsskildring, perspektiv. Ann var en klippa, hon förstod till exempel att julafton och jullov var helt oviktiga företeelser i mitt liv och gav mig tålmodigt feedback under både juldag och annandag. (Jag satt naturligtvis och skrev på julafton. Stackars, stackars mina barn.)”

InnebandyPiraterna – Andra säsongen har jag dessutom fått hjälp med att korrekturläsa av ett proffs. Tyvärr lyckades Microsoft Word infoga oändligt många extra radbrytningar och extra punkter och en massa andra tecken som ställde till det under layouten av boken. Men, efter många sena kvällars pillrande så lyckades jag få iväg boken till tryck i söndags natt. Nu hoppas jag på att tryckeriet håller vad de lovar och levererar boken i tid till Bokmässan i Göteborg den 23-26 september!

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.