InnebandyPiraterna 7 – Säsong X Juniortrilogin 2

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:14 december, 2021
 • Inläggskategori:

Helsingborg Consuls inleder den tionde säsongen på Floorball World Tour med en imponerande segersvit. Hur länge ska den hålla i sig? Kommer de nya juniorerna att räcka till i längden mot rutinerade innebandyproffs?

Lukas kämpar inte bara med att ta en ordinarie plats i Consuls utan även med minnena av vad som hänt hans pappa. Är det dags för honom att äntligen ta reda på sanningen? Lukas mamma vill att han ska pausa sitt innebandyäventyr, åka hem och gå färdigt skolan. Döljer hon något?

Samtidigt händer det saker i korridorerna på touren kring företaget Popcorn Capital som köpt in sig i flera lag. Spelare byter lag över en natt – mot sin vilja. Den sjunde boken i serien InnebandyPiraterna är samtidigt andra delen i Juniortrilogin.

InnebandyPiraterna är berättelsen om spelarna i Helsingborg Consuls. Tillsammans ställs de mot världens bästa innebandyspelare på FWT och det tar dem på en spännande resa jorden runt. Succéböckerna, som har lästs av tusentals barn och ungdomar, visar också att det som händer utanför plan påverkar ett lags möjligheter att nå framgångar på plan.

Köp boken på Adlibris >>

Köp boken på Bokus >>

Fortsätt läsaInnebandyPiraterna 7 – Säsong X Juniortrilogin 2

InnebandyPiraterna 6: Säsong X – Juniortrilogin 1

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:24 februari, 2021
 • Inläggskategori:

Den sjätte boken i serien InnebandyPiraterna är samtidigt den första boken i en miniserie, en trilogi som ska sätta punkt för hela berättelsen.

Fem år har gått sedan den femte säsongen och kompisgänget laddar inför sin tionde säsong på Floorball World Tour. Men kommer alla att följa med på resan, eller försvinner ännu fler spelare?

Emil, lagets manager som fått ge upp sin karriär som spelare efter en skada, grubblar över sin framtid. Touren har förändrats och alla vill slå Consuls, laget som samtidigt måste genomföra en generationsväxling.

Lukas Evergren och hans lagkamrater gör sin sista säsong som junior. Den högsta drömmen för dem är att bli proffs. Allra helst spela med Helsingborg Consuls, med idolerna som Lukas följt sedan han var liten. Men är han redo, fysiskt och mentalt för att mäta sig med världens allra bästa innnebandyspelare?

Förlag: Dahlgrens Förlag
Genre: Skönlitteratur barn och ungdom
Format: Häftad
Utgiven: 2020-12-20
ISBN: 9789186913076

Köp boken på Adlibris >>

Köp boken på Bokus >>

Fortsätt läsaInnebandyPiraterna 6: Säsong X – Juniortrilogin 1

Innebandypiraterna: femte säsongen

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:27 september, 2015
 • Inläggskategori:

Helsingborg Consuls värvar en ny tränare inför säsongen, en kille som spelat i svenska landslaget och varit tränare för flera landslag och vunnit mästartitlar överallt. Dessutom förbundskapten för ett par mindre nationer.Han ökar träningstillfällena, och ger dem riktlinjer för maten. Men snart märker laget att han skaffar sig favoritspelare, som får enormt mycket speltid. Det visar att han brukar välja ut sju-åtta nyckelspelare. Resten är utfyllnad och avlastning för stjärnorna.

Emil är äntligen redo för comeback. Tycker själv att han är i samma form som tidigare. Emil får Jari att söka sig till en annan klubb och Emil behöver bara dela målet med Ali Hassan, som är fantastiskt bra. Emil får stå ibland men när de går långt i turneringarna så är det Ali som gäller. Detta gör att Anton, när Emil kommer till honom med det han upptäckt om den nye tränaren, tar det som en hämnd för att Emil inte får stå.

Kommer de hinna reda ut bråket innan Winners Cup? Och hur är det med Charlie, som har problem både med sig själv och hemma?

Fortsätt läsaInnebandypiraterna: femte säsongen

Innebandypiraterna: fjärde säsongen

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:15 november, 2014
 • Inläggskategori:

En av spelarna i Helsingborg Consuls hamnar i fel sällskap och jagas plötsligt av polisen. Det är något som kommer att sätta sina spår under lagets fjärde säsong på Floorball World Tour.

Kommer laget att få tillbaka spelarna som skadades i bilolyckan i Singapore? Kommer lagets veteraner att orka ytterligare en säsong? Och vilken hemlighet är det Kalle bär på? Frågorna är många för Anton och hans lagkamrater. Och kanske viktigast av allt: vem kan man egentligen lita på?

InnebandyPiraterna är berättelsen om kämparna i Helsingborg Consuls. Tillsammans spelar de mot världens bästa innebandyspelare på FWT och det tar dem på en spännande resa jorden runt. Sölve Dahlgrens succéböcker, som har lästs av tusentals barn och ungdomar, visar också att det som händer utanför plan påverkar ett lags framgångar och motgångar .

Köp boken här >>


Fortsätt läsaInnebandypiraterna: fjärde säsongen

Innebandypiraterna: tredje säsongen

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:5 december, 2011
 • Inläggskategori:

Antons pappa tycker att han borde stanna hemma och skaffa ett riktigt jobb. Men drömmen om att bli innebandyproffs är starkare och när Helsingborg Consuls får en bra start på sin tredje säsong på Floorball World Tour ser det hoppfullt ut. De är på god väg att förverkliga drömmen om en välbetald tillvaro som innebandyproffs. De reser från den ena spännande platsen till den andra runtom i världen och spelar innebandy på heltid. Men en dramatisk olycka på andra sidan jordklotet förändrar allt under några fruktansvärda sekunder. Kampen för att överleva handlar inte längre bara om matcherna på plan. Den tredje säsongen visar sig bokstavligen handla om liv och död. Anton och de andra i laget ställs inför sin största prövning hittills.
Läs den spännande fortsättningen på Sölve Dahlgrens InnebandyPiraterna, som fängslat både ungdomar och vuxna.
Författaren Sölve Dahlgren har följt innebandyn sedan 1990. Han har bevakat SM och VM som journalist, varit chefredaktör för tidningen Svensk Innebandy och haft styrelseuppdrag i Skånes Innebandyförbund och FC Helsingborg. Förutom ungdomsböckerna i serien InnebandyPiraterna har han skrivit ”Lyckas med bokutgivning”.

Köp boken på Bokus,

Läs/lyssna på Storytel >>

Fortsätt läsaInnebandypiraterna: tredje säsongen

Innebandypiraterna: andra säsongen

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:25 september, 2010
 • Inläggskategori:

Anton, Emil och de andra i laget Helsingborg Consuls lever drömmen. De inleder sin andra säsong på Floorball World Tour och reser jorden runt till exotiska länder och spelar innebandy på heltid.
Men drömmen har en baksida. För att de ska ha råd att fortsätta krävs att de börjar vinna och säsongen börjar inte bra.

Alla spelare i laget har inte samma inställning till träning och matcher. Konflikterna blir allt fler, ska de lyckas hålla ihop det gamla kompisgänget när pressen ökar på dem? När spelare försvinner ska de ersättas av nyförvärv som ska passa in både på och utanför plan. Det visar sig snabbt att det inte är alldeles lätt att veta vem man kan lita på.

Andra säsongen ingår i serien InnebandyPiraterna och är den efterlängtade uppföljaren till Första säsongen

Fortsätt läsaInnebandypiraterna: andra säsongen

Innebandypiraterna 1: första säsongen

 • Inläggsförfattare:
 • Inlägget publicerat:4 november, 2009
 • Inläggskategori:

Sölve Dahlgrens debutroman är en underhållande och spännande berättelse om ett gäng svenska killar som söker lyckan som innebandyproffs.

Anton, Emil och Viktor är tre av killarna i Tågaborgs framgångsrika juniorlag. De gör sin sista säsong som juniorer innan det är dags att ta steget ut i vuxenvärlden. De stora stjärnorna i laget, Charlie och Brian, förväntas gå till något elitlag. De inte lika talangfulla spelarna lägger klubban på hyllan eller spelar för skojs skull i korpen.

Samtidigt är det premiär för den helt nya Floorball World Tour, en konkurrent till de inhemska ligorna och seriespelet.

En serie turneringar där vem som helst kan anmäla ett lag och tävla om miljoner i prispengar.

Det är en möjlighet för killarna att förbli ett lag och spela innebandy på heltid. Men det innebär också att de kastas från en trygg juniorserie i Skåne till att resa jorden runt.

Varje match innebär en kamp för att överleva på touren.

Vinna eller försvinna. Ära – och pengar.

Det stora äventyret, att mäta sig med de allra bästa.

Första boken i serien InnebandyPiraterna utkom ursprungligen 2009 men släpptes i en nyutgåva 2015.

Fortsätt läsaInnebandypiraterna 1: första säsongen