Bokställ IKEA:s nya storsäljare bland författare?

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:18 september, 2012
  • Inläggskategori:Blogg

Vid ett IKEA-besök snubblade jag över vad som kanske blir höstens storsäljare bland alla författare som någon gång befinner sig ute på signeringar.

Bokstället, förlåt servettstället, med det passande namnet “Fantastisk” är ett perfekt sätt att visa upp din nya bok när du är ute. Eller kanske hemma vid släktmiddagen?

Som här, med Lars Rambes nya roman Kvinnorna i sjön som kommer ut den här veckan:

 

Och så som IKEA trodde att det skulle användas…

För 19 kr är det ett fynd, alla författarkollegor! Alla vet vi hur svårt det är att hitta riktigt bra bokställ som är portabla.

Och vill du ha fler bra tips om hur man säljer sin bok så läser du förstås Lyckas med bokutgivning!

Vi ses på Bokmässan i Göteborg, monter B07:60 med Hoi Förlag.

Fortsätt läsaBokställ IKEA:s nya storsäljare bland författare?

Egenutgivarna invaderar bokmarknaden

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:9 januari, 2011
  • Inläggskategori:Blogg

Jag gissar att 2011 innebär en ny flod av debutanter som ger ut på eget förlag. Det känns som väldigt länge sedan jag själv gav ut min första bok men faktum är att det bara gått knappt 14 månader sedan Första säsongen i serien InnebandyPiraterna kom ut.

Jag var långt ifrån först och idag känns det väl allt mer accepterat att göra det. Det är väl egentligen bara en del recensenter som rynkar på näsan, samtidigt som de sällan har koll på vad som är egenutgivet och inte eftersom det finns hundratals små förlag i Sverige.

Läste idag ett inlägg i Debutantbloggen av Oskar Källner med titeln “Att ge ut själv: Looser eller visionär” med intrressanta tankar. Jag hade själv ett gästinlägg på samma blogg förra året. Jag hade så svårt att skriva kort att det blev två delar om att debutera på eget förlag, del 1 och del 2.

Fortsätt läsaEgenutgivarna invaderar bokmarknaden

Att skriva en bok tar alltid längre tid än du tror

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:20 oktober, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Som jag berättat tidigare så skriver jag på en fackbok just nu. Ett litet brejk i min skönlitterära karriär. Titeln är “Lyckas med bokutgivning” och handlar om hur man ger ut en bok på eget förlag, egenutgivning eller self-publishing som det heter i USA. Där delar jag med mig av mina erfarenheter av det senaste årets äventyr med InnebandyPiraterna.
Jag har ju varit ute och hållit föredrag om just det här, att ge ut en bok, från idé till färdig roman. Men på 20 minuter hinner man förstås inte med alls lika mycket som i en bok på 200-300 sidor (det är inte riktigt klart).
Dessutom, i boken får ni inte bara mina erfarenheter utan även visdomen från två kollegor som jag skriver tillsammans med:

Fortsätt läsaAtt skriva en bok tar alltid längre tid än du tror