När verkligheten tränger sig på i fiktionens värld

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:15 mars, 2011
  • Inläggskategori:Blogg

Jag ska inte skylla förseningen av manuset till InnebandyPiraterna 3 på jordbävningen i Japan i helgen. Det finns betydligt mer jordnära skäl än så (bihåleinflammation, konsultuppdrag och dålig disciplin) till det.

Men ändå. Floorball World Tour har en deltävling som spelas i Japan. Under Andra säsongen åkte killarna i laget Helsingborg Consuls dit för första gången och fick en spännande upplevelse. Självklart ska de dit även den tredje säsongen.
Böckerna i serien InnebandyPiraterna utspelar sig egentligen inte något speciellt år. Eller rättare sagt, i den första boken nämns faktiskt ett årtal på ett ställe men i den andra boken och framåt har jag med avsikt valt att inte tidsbestämma händelserna.
Varför? Ja, ett skäl är faktiskt händelser som jordbävningen i Japan. Den tredje säsongen skulle nämligen, ifall man nu följer kronologin från bok ett, utspela sig 2011. Eftersom planen var utgivning i april kommer jag att ha skrivit en hel del om framtiden. Större delen av boken egentligen skulle utspela sig i framtiden, utan att jag vet vad som händer.

Fortsätt läsaNär verkligheten tränger sig på i fiktionens värld