Intervjuer med Jens Lapidus överallt – då är det bok på gång

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:13 juni, 2011
  • Inläggskategori:Blogg

Jens Lapidus - Copyright/fotograf: Mattias EdwallDet vimlar av intervjuer med Jens Lapidus just nu. Exempelvis denna i Di Weekend. Inte så konstigt. Hans tredje (förlåt, fjärde om man räknar serieromanen Gängkrig) bok släpps denna vecka. Livet Deluxe heter den och är avslutningen på trilogin.

Jag har läst både Snabba Cash och Aldrig fucka upp. Den första var bäst, men jag gillade även tvåan och kommer med all säkerhet att läsa trean. Kanske i sommar.

Men som författare med ambitioner blir framgångsrika författare som Lapidus någon form av idoler eller förebilder. Hans första bok är såld i 700.000 exemplar bara i Sverige och den andra i 425.000 ex. Dessutom har serieromanen sålt hela 65.000 exemplar vilket nästan får ses som allra mest imponerande med tanke på vilka upplagor som gäller i den branschen normalt.

Det som imponerar allra mest på mig är dock att han funnit tid att skriva tre tjocka romaner (plus en fjärde) på fem år, samtidigt som han är småbarnsförälder och jobbar som advokat.

Fascinerande också att han väljer att fortsätta som advokat trots att han skulle kunna ägna sig åt författarkarriären på heltid. Å andra sidan har han ju ingen brådska med det – han är bara 37 år gammal.

Själv kämpar jag på med manus till tredje delen av InnebandyPiraterna och funderar över hur jag ska bli mer discplinerad och effektiv i det skrivandet. I intervjun med Lapidus skymtar samma råd som jag fått av Bodil Mårtensson och som jag även själv brukar ge andra som undrar hur man får tid att skriva:

STÄNG AV TV:n!

(Foto: Mattias Edwall)

Fortsätt läsaIntervjuer med Jens Lapidus överallt – då är det bok på gång