En nyttig spark i baken – skriv!

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:6 februari, 2012
  • Inläggskategori:Blogg
Isaac Asimov, målning av Rowena Morrill, via Wikimedia Commons
Isaac Asimov, målning av Rowena Morrill, via Wikimedia Commons

Jag satte ju ambitiösa skrivarmål för det här året. Facit för januari är, pinsamt dåligt. Ska bespara er undanflykter som husbyggande, jobb och bokföring. Jag vill inte påstå att jag varit lat, men prioriteringarna har helt enkelt inte funkat och jag har inte lyckats finna mina skrivarstunder lika enkelt som jag hoppats.

Idag fick jag en nyttig spark i baken. När jag läste om “Writing secrets of Prolific authors” (på svenska ungefär Produktiva/skapande författares hemligheter) så kändes det som en tanke. Hm, det är bara att jobba på.

Visste faktiskt inte att Isaac Asimov hade gett ut 500 böcker under sin karriär, eller att Alexander Dumas skrev 277 böcker och att Enid Blyton publicerade sanslösa 753 böcker!

Och för den som tyckte att mina “en miljon ord” lät fullständigt orealistiskt så säger jag bara: Barbara Cartland har tydligen ett Guiness-rekord för flest skrivna romaner på ett år: 23 stycken. Jag misstänker att det är en bra bit över 1 miljon ord!

Hm, hoppas inte alla mina InnebandyPiraterna-läsare upptäcker den här bloggposten. Då kommer de snart att räkna ut att jag utan problem borde kunna skriva klart resterande sju böcker i serien före årsskiftet…

Fortsätt läsaEn nyttig spark i baken – skriv!

Årets SHOM: 1 000 000 ord

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:1 januari, 2012
  • Inläggskategori:Blogg

Ska man verkligen utlova en cliffhanger och sedan inte leverera? Å andra sidan hade väl ni läsare bättre saker för er igår, Nyårsafton, än att surfa in på min blogg och läsa?

Okej, här kommer då 2012 års SHOM (Stort Hårigt Oförskämt Mål) som jag satt åt mig själv.

1 000 000 ord. En miljon ord. Det är vad jag tänker skriva i år. Inte något om antal ord per dag eller att jag ska slutföra den eller den boken. Bara ett kvantitativt mål.

Sedan innebär det förstås att jag behöver skriva 2732 ord/dag. Just det, upptäckte idag att det faktiskt blir ovanligt lätt att klara ett sånt mål just i år. Det är ju skottår. Hade jag gjort det här förra året hade jag behövt skriva 2739 ord/dag. Bara en sån sak!

Och naturligtvis kalkylerar jag med att jag faktiskt kommer att slutföra en eller ett par böcker i år. Jag menar, skriver man en miljon ord så bör man ju komma till slutet på berättelsen. Annars är det verkligen något som är fel. Det kan naturligtvis landa i att jag sitter med ett dussin återvändsgränder – böcker som förblir halvfärdiga för att man kör fast i storyn och det visar sig att den inte höll för en hel bok. Årets första projekt har en sån varning. Men jag är hoppfull.

Sådär. Nu har jag slängt ut mitt SHOM. Vad är ditt?

Förresten: jag klarade den första dagsetappen! Även om det tog ett par timmar…

Fortsätt läsaÅrets SHOM: 1 000 000 ord