Gemensamma läsare med andra författare?

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:4 augusti, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

När man som jag gett ut en bok så roar man sig ibland med att söka på boken hos nätbokhandlarna. Nu gjorde jag det eftersom InnebandyPiraterna – Första säsongen snart släpps som pocket. Eftersom den är upplagd i Bokrondellen (bokhandelns stora databas över alla böcker) så kommer den också in i systemen hos Adlibris, Bokus och CDON. (Är det en slump att deras namn börjar på ABC och att det också är deras storleksordning i försäljning?)

Nåja, jag sökte därför på CDON och fick upp det här resultatet. Lite kul att veta att de som köpt Mattias Boströms bok “Du vet att du är man…” också köpt InnebandyPiraterna.

Uppenbarligen gillar mina läsare även Katerina Janouch, Mia Törnblom samt Air Bud…

Fortsätt läsaGemensamma läsare med andra författare?

E-handlaren och vargen

Det var en gång en e-handlare som ville sälja mycket till sina kunder. Han hade hittat ett framgångskoncept som byggde på gratis. Allting var gratis, men det kostade extra om man ville ha mer än det som var gratis. Exempelvis var fula visitkort gratis, men mot ett litet tillägg kunde man göra egna snygga visitkort.

Det var fortfarande billigt och bra, missförstå mig rätt. Men när de väl fått in kunden och fått en beställning så dök problemet upp – hur ska vi få dem att handla igen? Kan vi verkligen använda samma erbjudande, gratis?

Det första e-handlaren gjorde var att direkt efter beställningen ge kunden ett tidsbegränsat erbjudande: om du gör den här tilläggsbeställningen inom tio minuter så får du ett specialpris. Helt lysande, bra erbjudande för kunden och dessutom en hets som gjorde att många impulsköpte och beställde 1000 extra visitkort trots att de redan handlat 500 st fler än de gör av med på tio år.

Men sedan då? När de väl levererat till kunden. Då vill man ju ha återkommande kunder?
Enkelt, tänkte e-handlaren. Vi har ju deras e-postadresser, det är bara att skicka fler erbjudanden av samma sort. De har ju visat att de gillar gratis och tidsbegränsade erbjudanden.

Fortsätt läsaE-handlaren och vargen