Mycket filhantering för indieförfattare

Den senaste tiden har jag ägnat massor av tid åt filhantering. Som indieförfattare har man ju inte något förlag som tar hand om allt det praktiska med pdf-, epub-, jpg- och mp3-filer som krävs kring en bokutgivning. Många filer blir det.

Extra mycket filer har det blivit eftersom jag tog beslutet att flytta över mina ljudböcker (som är utgivna på Hoi Audio) till mitt eget förlag. Det gick lite snabbt och över en natt försvann böckerna hos Storytel & Co. Det innebar att dessa sedan skulle laddas upp hos distributörer (jag använder både Publit och Bokinfo) för att sedan dyka upp hos de olika prenumerationstjänsterna igen.

Det är då man inser att allt inte fungerar sömlöst överallt. Vissa böcker fungerade magiskt direkt, andra strulade av olika skäl.

Dessutom har jag fixat med eböcker (ja, jag vet jag har fortfarande inte fixat InnebandyPiraterna 7 men den ligger på todo-listan) för både download och till prenumerationstjänster.

Jag har även ägnat tid åt att göra en nyutgåva av InnebandyPiraterna 3. Även det något som borde ha gjorts för länge sedan. I samband med att vi spelade in ljudboken så redigerade jag nämligen den boken och kortade ner den något. Nu har jag äntligen satt om inlagan och boken har blivit ett tiotal sidor kortare.

Samtidigt kommer jag att trycka en mindre upplaga av den titeln eftersom priset för print-on-demand har blivit alldeles för högt på en bok av den tjockleken som riktar sig till barn. Förväntningarna på barn- och ungdomsböcker är ju att de ska vara förhållandevis billiga. Så i slutet av januari kommer InnebandyPiraterna 3 i nyutgåva – till lite lägre pris än den boken funnits att köpa det senaste året. Det ser jag fram emot. Min förtjänst per såld trea har varit alldeles för låg.

Men, det jag ser fram emot mer än något annat just nu är släppet av Frisparkad som är planerat till 23 januari. Jag hoppas verkligen att tryckeriet fixar detta datum som jag valde för att det lät lite coolt: 23-01-23.

Det återstår lite filhantering även på den titeln för att ljudboken och eboken ska vara tillgängliga samma dag. Sedan är det dags att jobba med lansering och marknadsföring som stått på paus sedan sommaren 2022 när boken egentligen skulle ha kommit ut. Jag har visserligen tjuvstartat med några signeringar i två lokala bokhandlar men eftersom jag bara haft en liten förhandsupplaga så har jag inte slagit på stora trumman. Ännu.

Så för våren 2023 har jag plötsligt två stora bokprojekt att marknadsföra: Frisparkad och den kompletta serien InnebandyPiraterna 1-8.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.