Snart kommer min nya roman Frisparkad finnas att köpa

Vad händer egentligen med Frisparkad? Ja, det kan man fråga sig. Boken skulle först ha kommit i slutet av maj, som blev till mitten av juni och nu är vi inne i juli. Jag ska berätta hela historien om förseningen längre fram.

Det jag åtminstone har gjort är att trycka 25 förhandsexemplar och skicka ut till journalister, bokhandlare och andra revlevanta personer för att få lite omdömen. Hittills översvallande positiv feedback, vilket är kul men gör förseningen än mer frustrerande.

Ur ett säljperspektiv missade jag därmed både veckan före student/skolavslutning och veckorna inför midsommar och semester då sällanläsarna köper sommarens böcker. Men, men. En boklansering är ändå alltid ett maraton.

InnebandyPiraterna 1 som kom ut i november 2009 säljer fortfarande varje månad. Jag hoppas att Frisparkad ska bli lika långlivad – och hitta en minst lika stor publik.

I väntan på utgivning så rekommenderar jag dig att bevaka boken hos valfri nätbokhandel – eller varför inte knalla bort till din lokala bokhandel och förhandsbeställa den?

Snart kommer boken. Jag lovar.

Så vad ska jag i övrigt göra med min författarkarriär i sommar? Ja, kanske redigera klart något eller några av alla mina manus. Kanske börja skriva något nytt, frågan är i så fall vad. Frisparkad blev riktigt bra så kanske är det något i den stilen jag ska sträva efter? Eller så ska jag börja jobba med spinoffen till InnebandyPiraterna? InnebandyPiraterna 8 ska förresten ut i höst så den ska jag också göra klart. Och det finns en idé om att översätta InnebandyPiraterna till engelska, jätteprojektet jag aldrig hann påbörja för några år sedan.

Men först ska Frisparkad ut. Snart.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.