Alla dessa outgivna manus

“Nu får du ta dig i kragen och ge ut några böcker”, sa en författarkollega när jag berättade om mitt nuvarande läge.

Jag gav visserligen ut två böcker i december, InnebandyPiraterna 6 och Familjen Juvelerkvist. Men eftersom jag inte gjort några signeringar eller intervjuer kring de båda böckerna så känns det knappt som riktiga utgivningar. Releaser i skuggan av pandemin, kan man kalla dem.

Men det är ju så att jag alltså har mitt mest produktiva år som författare bakom mig. Och 2021 har inletts på ett bra sätt när jag under påskhelgen satte punkt för mitt nya manus som går under arbetsnamnet Vince 2. Det är alltså den andra fristående delen i min nya serie med spänningsromaner. Faktum är att det skulle kunna bli den första boken också och den första blir den andra.

Utöver dessa två ligger det två nästan färdigredigerade InnebandyPiraterna-manus (bok 7 och 8 i serien) som ska ges ut under 2021. Den sjunde boken bör komma nu på våren medan åttan kanske får vänta till seriestarten i höst? Då ska jag också fundera på ifall jag ska göra någon form av samlingsutgåva eller kanske en box med alla åtta böckerna? I form av en crowdfundingkampanj. Vi får se.

Dessutom leker jag fortfarande med tanken på en översättning av hela InnebandyPiraterna-serien för den internationella innebandypubliken, åtminstone till engelska.

Vad har jag mer i gömmorna? Jo, ett fantasymanus som också ska redigeras och därefter (kanske) skickas in till förlag. Det är första delen i en trilogi så del 2 och 3 behöver planeras och skrivas.

Och så har jag mitt feelgood-fotboll-roman-manus som har lästs och läses av en handfull utvalda förlag. Men jag får en liten deja vu från 2009 då jag till slut bestämde mig för att ta saken i egna händer och ge ut InnebandyPiraterna på eget förlag. Kanske slutar det med att jag gör det även med denna bok.

Så där har ni det: sex manus som befinner sig i olika stadier av redigering. De två spänningsmanusen är helt oredigerade. InnebandyPiraterna är nästan färdigredigerade.

Vad jag gör nu? Funderar på några av de idéer jag har till nya böcker. En “fackboksroman” som jag tänkt på i flera år men ännu inte hittat rätt sätt att skriva, en thriller-följetong och ett par uppslag till del 3 och 4 i spänningsserien. Och så lite andra lösa idéer. Det ska ju bli ett par romaner till i år – både skrivna och utgivna.

Just det, och kanske borde jag skriva en bok om nyhetsbrev. Jag har ju trots allt lyckats bygga upp Boktugg till snart 8000 prenumeranter, helt organiskt.

På tal om nyhetsbrev – signa gärna upp via formuläret nedan. Jag tänkte att jag varje vecka skulle försöka skicka ut något läsvärt till dem som vill följa mitt skrivande och mitt spretiga författarskap.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.