Missad deadline för flera projekt

I början av året satte jag en optimistisk deadline: att skriva klart manus nr 2 i min nya deckarserie (ja, jag ska avslöja namnet på den snart och berätta mer om den, men inte idag) till min födelsedag eller åtminstone till den siste februari.

Men det misslyckades. Idag klockade jag in på 52 000 ord lite drygt och manus kommer att bli mellan 70 000 och 80 000 ord, enligt mina uppskattningar utifrån mitt kapitelsynopsis.

En bra bit kvar alltså. Men samtidigt är jag inne på det jag kallar upploppet. Om jag hade tid att ägna en hel långhelg åt det så hade jag kunnat spurta i mål och skriva det på fyra dagar. Men ofta får jag nöja mig med mindre än en timmes skrivtid per dag och då går det betydligt långsammare framåt.

Det som är kul är däremot att jag fått två idéer till intriger som skulle kunna utgöra bok 3 och 4 i serien. Varje bok är fristående denna gång, ska kanske påpekas. Jag har fått för mig att det är smart eftersom läsaren då kan hoppa in var som helst utan att behöva fundera över vilken bok i ordningen det är.

Å andra sidan säger trenden nu att långa serier som hänger ihop är grejen så kanske har jag tänkt helt felt.

Ytterligare en deadline jag hade satt upp för mig själv var att ge ut InnebandyPiraterna 7 till sportlovet. Det har jag också bommat. Jag har helt enkelt inte hunnit redigera färdigt manus, eller inte lyckats prioritera det. Ber alla InnebandyPiraterna fans om ursäkt för det.

Men både bok 7 och 8 ska ut under våren. Det är i alla fall planen.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.