Inbundna böcker 5 kr/st, pocket 2 kr/st

Läste debatten om priset på eböcker där många förlag och författare fasar över att ebokspriserna blir för låga och vänjer läsarna vid att böcker är billiga.

Rean har ju hittills sett som en brutal verklighet för författare som ser sina böcker säljas för halva priset mot när boken släpptes. Ibland ännu billigare.

Libri usatiMen för den som vill se en slakt på priset är det bara att besöka en loppmarknad. Det gjorde jag idag och hittade bokpriser (skönlitterära) på 5-10 kr/st för inbundna och 2 kr/st för pocketböcker. Under tryckpriset med andra ord.

Ännu mer brutalt blir ett besök på soptippen (eller återvinningscentralen som det egentligen är) där det finns containrar där man kan ställa saker som fortfarande är hela och har ett värde. De gås då igenom och säljs på loppmarknad. De tar gärna emot möbler men på en liten skylt har någon skrivit “OBS! Ej böcker”.

En påminnelse om sin egen boks dödlighet.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.