Kan man skriva en roman på en månad? (nr 31) #blogg100

I höstas spurtade jag i mål med skrivandet av min nya roman Fem stjärnor för Färglösa. Då steg jag upp tidigt varje morgon och skrev innan resten av familjen vaknat. 1000-2000 ord per dag.

Men jag har en bok som borde ha skrivits för länge sedan, nämligen fjärde delen i serien InnebandyPiraterna. Tusentals har läst de första tre böckerna och många har frågat när fyran kommer. Jag har svävat på målet och missat deadlines.

Del 3 kom ut i december 2011. Då höll jag riktigt bra tempo eftersom ettan kom i nov 2009 och tvåan i september 2010. Men sedan kom det en massa annat emellan och tiden rann iväg.

Så jag hade tänkt att så fort jag var klar med Färglösa-romanen skulle jag ge mig i kast med InnebandyPiraterna. Men det har inte blivit så. Tills nu.

#blogg100 handlar om att skriva hundra blogginlägg på hundra dagar.

Hur lång tid tar det att skriva en hel roman? Ungdomsromaner är inte lika långa som vuxenromaner. Vanligtvis ska tilläggas, den tredje boken i min serie var faktiskt längre än den nya Färglösa…

Men jag tänkte sikta in mig på 50-60.000 ord vilket är vad ettan och tvåan hamnade på.

Ska man skriva den på 30 dagar handlar det alltså om 1670-2000 ord/dag. Vilket i sin tur är drygt två timmars skrivande per dag. Så här är min challenge. Skriv en roman på trettio dagar och rapportera framstegen på bloggen varje dag.

För att klara det borde jag ha ett synopsis klart idag före midnatt.  Jag har i alla fall en grundidé och ett tema för romanen. Men det hade inte varit fel att fräscha upp minnet av de tidigare böckerna.

Fotnot: innan du blir alldeles exalterad över möjligheten att jag faktiskt hinner skriva ytterligare åtta böcker i år så ska jag nog tillägga att även om jag skulle kunna skriva ett manus på en månad så lär det ta ytterligare en-två månaders jobb med redigering innan det är utgivningsbart. Och det är en urladdning, knappast så att jag i maj månad kastar mig över nästa romanprojekt. (Speciellt inte med tanke på att det är release-månad för Färglösa).

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.