Två månader kvar till utgivning (nr 27) #blogg100

FEMF_omslag_27-maj-2014Idag är det exakt två månader kvar till officiell utgivningsdag (27 maj) på Fem stjärnor för Färglösa. Ni som följer bloggen tänker förmodligen, ah men vad han tjatar. Ni får ursäkta.

Ikväll ska jag gå på release för en annan bok som är utgiven på Hoi Förlag, Rensa ut och lev lättare med färre saker av Eva Maria Karlander. En guide till hur man ordnar upp sitt liv, eller framför allt sitt hem. Varje gång jag tittar på mitt skrivbord tänker jag att jag ska läsa den där boken och börja städa.

Förra veckan var jag på releasefest i Stockholm för Josefine Lindéns bok Tiden går så långsamt när man tittar på den. Kul att träffa en massa författar- och förlagskollegor. Utbyta erfarenheter och branschskvaller.

Samtidigt funderar jag givetvis över hur jag ska arrangera och planera min egen release. Dra nytta av det jag byggt upp under de 4,5 år som gått sedan min debutroman InnebandyPiraterna – första säsongen släpptes den 15 november 2009. Helt otroligt att det gått så lång tid sedan dess nu. Nu är kanske en stor del av mina läsare från InnebandyPiraterna för unga för Färglösa. Men inte alla. En del av dem kanske faktiskt ligger klockrent i målgruppen…

Varför är det viktigt med en releasefest för en bok? Ja, dels handlar det om att fira och dela glädjen över att ha skrivit en bok med vänner och bekanta. Dels handlar det såklart om att sälja böcker och sprida kännedomen om att boken har kommit ut. Det ges ut tusentals böcker i Sverige varje år (mellan 10.000 och 15.000 titlar årligen) och konkurrensen är stenhård. Det gäller helt enkelt att synas och höras om man vill sälja.

Två månader kvar att planera, marknadsföra och bjuda in folk. Dessutom har jag en galen idé om att hinna skriva klart ett manus under den här perioden. Ett manus som ännu inte är påbörjat. En hyfsad utmaning?

Slutligen, om du vill ha en påminnelse om att boken kommer ut så går det bra att bevaka boken hos någon av de stora nätbokhandlarna:
Färglösa på Adlibris >>
Färglösa på Bokus >>
Färglösa på CDON >>

#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Här kan du läsa mer om utmaningen och här kan du se listan på alla deltagarna som är med 2014. 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.