Att redigera är som att möblera (nr 14) #blogg100

Funderar en del över redigering av manus efter att ha jobbat med Fem stjärnor för Färglösa. Diskuterade vad det går ut på och vad som kan förändras i ett manus, med en vän. Kanske kom jag på en bra liknelse.

Att skriva ett manus är som att flytta från en fyra till en tvåa. Du öser in alla kartonger och möbler så fort du kan. Vissa saker ställer du på plats direkt, och andra stuvas undan till senare och du fyller garderober, klädkammare och förråd.

Att redigera ett manus är som att inreda den nya tvåan. Du tvingas välja mellan möbler som inte får plats. Och du öppnar alla skåp och gömmor för att slänga allt som du inte behöver.

Håller ni med?

#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Här kan du läsa mer om utmaningen och här kan du se listan på alla deltagarna som är med 2014. 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.