Dags att komma igång med dagligt skrivande igen

Det här året har så här långt varit rätt dåligt för mig som författare, rent produktivt. Jag hade höga ambitioner vid nyårsskiftet och hade hoppats skriva både en och två och tre böcker under 2012. Men, annat kom i vägen. Nu är det snart halvårsskifte och jag har funderat över en nystart.

Att hitta tillbaks till det dagliga skrivandet, två timmar om dagen har varit målet.

Kanske var det en händelse som såg ut som en tanke när jag snubblade över den här länken till “How I Went From Writing 2,000 Words a Day to 10,000 Words a Day” via kommentarerna till det här blogginlägget. Den ger faktiskt en del konkreta tips och bra påminnelser. I grunden handlar det om tre saker:

1. Kunskap – att veta vad jag ska skriva
Jag brukar faktiskt göra så här i viss mån, sitta ner och anteckna på papper vad varje kapitel ska handla om. Därigenom går det fortare när jag väl sätter mig och ska skriva en scen eller ett kapitel. Men det går att göra än mer systematiskt, att inleda skrivpasset med 5-10 minuter där jag tänker igenom vad jag ska skriva.

2. Tid
Logga varje skrivpass: tidpunkt, timmar och antal ord. Hitta den bästa tiden på dagen då du producerar allra mest. Och vilken miljö/plats som ger bäst produktivitet.

3. Entusiasm
Hitta glädjen i att skriva, hitta det som är roligt och spännande med varje kapitel/scen så att jag inte kan låta bli att skriva. Skapa ett driv av att berätta och egentligen själv få veta vad som händer härnäst.

Så vad ska jag skriva? Tja, jag har tre projekt på short-listen som egentligen alla tre borde vara skrivna redan i år: en fackbok om epost, InnebandyPiraterna 4 och så en ny roman för unga vuxna som jag ska berätta mer om lite längre fram…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.