Startups och nystartade företag

Jag vet inte om Hoi Förlag kan räknas som en “start-up” eller nystartat företag fortfarande? Vi har varit igång snart 18 månader sedan registreringen. Det är faktiskt inte mer än 19-20 månader sedan vi först fick idén.

Vi försöker driva Hoi med en slimmad organisation genom att inte ha några anställda utan bara jobba i nätverk med frilansare och uppdragstagare. Själva lyfter vi ingen lön utan hoppas kunna få tillbaks investerad tid i pengar i framtiden.

Därför läser jag gärna om inspirerande förebilder, andra som byggt företag från noll på nolltid. Idag till exempel fastnade jag för en artikel med rubriken “Ultralight Startups Think Big, Keep It Simple, Move Fast”.

Det låter rätt likt vad vi gör. Men ultralätt visade sig i det här fallet handla om företaget Onswipe som föddes med en idé och på sex månader hade tagit in 15 miljoner dollar  i riskkapital och hade 15 anställda. Faktum är att de redan efter tre månader hade tagit in 5 miljoner dollar i riskkapital.

Men det finns en likhet mellan Hoi och Onswipe. Grundaren till Onswipe har skrivit en bok (“The Ultralight Startup: Launching a Startup Without Clout or Capital”). Vi skrev istället vår bok innan vi startade företaget, “Lyckas med bokutgivning”.

 

PS – jag upptäckte att jag inte bloggat så flitigt på sistone. Ska försöka bättra mig på den fronten. Det är inte direkt så att jag lever ett händelsefattigt liv.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.