När fiktionen nästan blir verklighet

Du läste väl igår kväll om bussen med innebandylaget Degerfors IBK som gled av vägen och välte. Ruggig historia som det skrivits en del om i tidningarna idag. Bäst uppdaterad verkar Värmlands Folkblad ha varit. Lyckligtvis verkar de flesta ha klarat sig utan allvarliga skador. Låt oss hoppas på det.

Den här händelsen berörde mig lite extra, inte bara för att det var ett innebandylag och jag själv åkt buss några gånger till turneringar eller bortamatcher. Inte så ofta som spelare, men som ledare. Men allra mest kändes det lite extra eftersom den påminner om några händelser i min nya bok InnebandyPiraterna – tredje säsongen. Utan att avslöja för mycket.

Den boken börjar med en olycka som förändrar hela situationen för laget Helsingborg Consuls. Faktum är att det även tidigare i år hänt saker i verkligheten som tangerar saker som händer i den nya boken. Lite skrämmande.

Funderade lite på om jag skulle skicka en låda med InnebandyPiraterna 3 till Degerfors som en julklapp/krya-på-er-hälsning. Lite osäker dock på hur boken och tanken skulle tolkas av någon som precis råkat ut för en så omskakande händelse.

* * *

Jag förstår numera tomten bättre som väljer att sköta sin logistik med egen personal istället för att anlita ett externt lager och externa transporter.

Även om jag slipper jobbet med att packa kartonger och skicka (nåja, nästan i alla fall) så är det bara att konstatera att jag oftare fick iväg paketen snabbare än underleverantörerna gör. Och så här i juletider kan det vara frustrerande.

Efterfrågan på InnebandyPiraterna 3 har inte varit i Zlatan-klass men ändå tillräckligt för att boken ska ta slut tillfälligt hos vissa mellanhänder. När sedan vissa IT-system har problem eller inte pratar samma språk alla gånger så kan köpare plötsligt mötas av besked som “tillfälligt slut” eller “ännu ej utkommen” trots att boken finns i lager och kom ut flera dagar tidigare.

* * *

En lansering likt “skräddarens barn” får jag nog tyvärr kalla den här InnebandyPiraterna 3-lanseringen. Visst har jag haft ett par fina höjdpunkter som en bokvideo, en smygrelease i samband med FCH-AIK där arenan var fullsatt (2700 åskådare), boken gick att förköpa hos Adlibris (vilket hade varit ännu roligare om de inte tappat bort en kartong på lagret) och att försäljningen första veckan faktiskt översteg den första månaden när jag jämför med InnebandyPiraterna 1 som kom ut 2009…!

Men det är så mycket jag inte hunnit med. Pressreleaser, bearbetning av bokhandeln, bloggturné, fler signeringar osv. Jag har helt enkelt haft för mycket annat som tagit tid. Inte bara vabbande (dagisbarn är sjuka ofta mellan november och mars) utan även konsultuppdrag och Hoi Förlags uppbyggnad. Ja, och så skrev jag ju klart hela boken i sista sekunden för att lyckas få ut den till julhandeln. Den borde naturligtvis ha legat klar i september så att jag kunde lagt full fokus på lanseringen i nov-dec.

Det som är mest kul är hur den tredje boken satt fart på försäljningen av ettan och tvåan.

Köp InnebandyPiraterna 3 hos Bokus, Adlbris, CDON eller Bokia.

* * *

Ska försöka komma igång med bloggandet igen. Har mängder av idéer att skriva om, även där.

* * *

Är nästan säker på vilken bok som ska skrivas härnäst. En humoristisk fotbollsroman för vuxna. Lite orolig för att fastna i ett fack, men å andra sidan vet jag att jag inte kommer att göra det. Fastna i ett fack alltså. Boken borde ju skrivas klart och lanseras till sommaren 2012…?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.