Lyckas med bokutgivning – många nyheter i en bok

På måndag släpper jag tillsammans med Lars Rambe och Ann Ljungberg en ny bok. Den heter “Lyckas med bokutgivning – handfasta råd från framgångsrika egenutgivare”. En del att leva upp till således!

Saxar lite av baksidestexten:

I ”Lyckas med bokutgivning” delar Sölve Dahlgren, Lars Rambe och Ann Ljungberg med sig av sina erfarenheter från framgångsrik egenutgivning och marknadsföring av böcker.

Har du (nästan) skrivit en bok och drömmer om att få den utgiven?

Ska du skicka den till ett förlag och hoppas på det bästa? Det finns en annan väg. Precis som tusentals andra kan du ge ut den själv. Det har aldrig varit enklare – rent tekniskt åtminstone.
Eller är du en av dem som redan provat en utgivning, men tyckte att det var rätt jobbigt och att resultatet kunde ha blivit bättre?

Det svåra är fortfarande att sälja sin bok, bygga läsekretsen och med den sitt författarnamn. Därtill kommer alla fallgropar kring formgivning, tryckning och distribution.

Detta är en värdefull handbok för varje blivande författare som vill marknadsföra
sig på bästa sätt och öka sina chanser till framgång.

Här får du lära dig vad som krävs för att boken ska bli snygg och välgjord, hur du hittar dina läsare, får kontakt med media och lägger upp en fungerande marknadsplan.

Du lär dig mer om hur bokbranschen fungerar, vad du behöver tänka på och kraven du måste uppfylla för att kunna vara med och konkurrera med de stora förlagen.

Låt dig inspireras av egenutgivare som lyckats sälja tusentals böcker utan att ha börjat med ett stort förlag i ryggen. Kan de så kan väl du?

Känns nästan som ett tecken i tiden att Svensk Bokhandel i nya numret skriver om författare som väljer att ge ut på eget förlag.

Vår nya bok är dessutom startskottet för ett nytt förlag, House of Independents eller Hoi Förlag AB. Kommer att berätta mer om våra planer framöver här i bloggen men det är riktigt spännande. Där ska jag dra nytta av mina erfarenheter som egenutgivare och ny författare.

Det har varit väldigt kul att skriva den här boken och utbyta erfarenheter och diskutera olika områden av författar- och förläggarrollen. Jag tycker själv att jag lärt mig en del under arbetet med boken, tack vare idéer och input från andra i samma sits. Nu hoppas vi att ni som läsare också tycker att den är läsvärd!

Idag får jag ett provex av boken (hoppas jag) och om inget ser konstigt ut så går det att köpa den på måndag hos nätbokhandlarna. Boken trycks på Publit som print-on-demand och tack vare det så hinner vi ut före jul trots att vi gjorde de sista korrekturet i början av veckan…

Jag ska försöka fixa någon lanseringsgrej för den nya boken med signering före jul här i Helsingborg. November månad var dock helt hysteriskt fullbokad så jag har inte ens bokat speciellt många julsigneringar. Vill du beställa boken signerad av mig så skicka ett mail så löser vi det.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.