NaNoWriMo dag 8-9

Ingen uppdatering under gårdagen. Vad berodde det på? Ja, det var faktiskt inte för att jag missade den dagliga skrivdosen på NaNoWriMo. Nej, där gick jag i mål efter lite kämpande även dag 8. Men mitt webbhotell Binero hade problem igår och därför var sajten otillgänglig under stora delar av dagen och sen blev det aldrig av att jag uppdaterade.

Dag 8 stats:
Skrivna ord 1854
Skrivna tecken 10,271
Total wordcount: 16,192

Nu är det alltså dag 9 och jag ska skriva det tionde kapitlet i romanen. Fortfarande är det en parallellhandling där vartannat kapitel är nutid och vartannat är längre tillbaks i tiden. Samtidigt som händelserna då och nu vävs samman på olika sätt. Jag tycker mig ha placerat ut fler och fler frågetecken i berättelsen som lockar läsaren vidare. Om det funkar? Det återstår att se.

Hur funkar då NaNoWriMo-skrivandet? Ett ganska uppskruvat tempo, man tittar hela tiden framåt och det blir inte så mycket “gå tillbaks till förra kapitlet jag skrev och rätta fel”. På gott och ont.

Uppdaterat 23:15
Dag 9 stats:
Skrivna ord: 2040
Skrivna tecken: 10,750
Total wordcount: 18,232
Snitt ord/dag: 2026

Det här kapitlet var lite knepigare att skriva. Vet inte riktigt varför. Jag misstänker, när jag senare går tillbaks för att redigera, att det kan behöva strykas ner eller skrivas om för att någon passage blir lite transportsträcka. Men samtidigt – sista tredjedelen av kapitlet flöt på bra och gav en ny insikt för personerna i berättelsen. Adderade till hemlighetsmakeriet…

Håller jag det här tempot ska jag alltså kunna nå 50,000 ord redan den 25 november. Å andra sidan är jag tveksam till om romanen är i mål redan då.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.