NaNoWriMo – dag 2

Okej, den 2 november innebär dag 2 på NaNoWriMo. Skriv en roman på minst 50 000 ord på 30 dagar är uppgiften.

Idag fick jag inte en lika ostörd inledning på dagen, skrivpasset hackades sönder i tre-fyra delar med lite telefonmöte, jobbmail och en dagislämning. Men till sist fick jag ordning på skrivandet och det blev ett kapitel.

Romanen jag jobbar med nu kommer att ha två parallella handlingar som ändå hänger ihop. Det blir nutid och dåtid i vartannat kapitel. Vi får se hur det kommer att fungera. Själv blir jag i alla fall väldigt nyfiken efter att ha skrivit min andra cliffhanger idag och därmed nu ha två obesvarade frågor i luften. Dagens cliffhanger var kanske inte lika vass som den första.

Ok, statistiken då? Idag blev det 1967 ord och 10487 tecken. Efter två dagar ligger jag alltså på 3818 ord, lite över vad som krävs per dag (1667 ord). Men det kan vara bra att ha, för det lär komma dagar när jag kanske inte hinner skriva alls. Även om jag försöker undvika det genom att köra tv-fritt!

Hur går det för er andra?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.