Nu kan du köpa min nya bok här bredvid

Idag uppdaterade jag äntligen bannern här bredvid så att man kan köpa InnebandyPiraterna – Andra säsongen istället för den tidigare “Första säsongen”.

Samtidigt kör Adlibris en kampanj för böckerna. Ska bli spännande att se vad det kan göra.

Överhuvudtaget är det mycket jobb just nu för att få ut nya boken i bokhandlare, framför allt i Skåne och Halland där jag har en stark läsekrets sedan tidigare. Och så gäller det att ta kontakt med bloggare för att få dem att skriva om boken och med klubbar för att kunna komma ut och signera. Det är trots allt det bästa – att kunna möta läsarna direkt.

Ja, och så har jag skickat in mina lotter i det stora recensionslotteriet. Idag postade jag de sista kuverten med böcker till ett antal utvalda morgontidningar och månadstidningar och enskilda journalister. Det är ett lotteri eftersom man inte på förhand vet vilka böcker de bestämmer sig för att recensera.

Min första bok skickade jag inte ut på vinst och förlust, där väntade jag tills tidningar eller journalister hörde av sig. Dessutom kontaktade jag några redaktioner per mail för att höra om de var intresserade. Gensvaret var ganska klent så den här gången tänkte jag testa den mer traditionella vägen – att skicka ut boken. Dessutom fick alla pocketversionen av Första säsongen – ifall de inte läst den tidigare.

Så vad kan man mer göra för att marknadsföra en bok? Ja, eftersom jag har ett litet förlag så finns det ingen stor marknadsbudget. Annars hade man kunnat köpa annonsplats på massor av ställen, i både tidningar och tv. Dessutom hade man kunnat skicka ut böcker i mängder till butikerna och kedjorna hade köpt in dem.

Allra bäst vore förstås att få ett litteraturpris för boken. På torsdag kl 13 finns ju en chans. Inte så stor, snarast mikroskopisk, men de har i alla fall inte angett vilka som är nominerade utan alla författare har fortfarande chansen.

Just det – du som läser detta kanske vill köpa boken? Då föreslår jag att du antingen går till din lokala bokhandel och ber dem beställa hem minst 30 böcker och skylta upp dem ordentligt eftersom du vill köpa en. Eller så beställer du via någon av nätbokhandlarna – boken finns hos alla nu. Har inte koll på vem som är billigast just för tillfället. Sök bara på “innebandypiraterna”.

Eller också kan du köpa boken vid någon signering. Närmaste möjlighet blir troligen på torsdag då FC Helsingborg spelar hemma mot Falun. Det är inte helt spikat ännu men i det närmaste.

Dessutom måste jag ha en lanseringsfest. Det försvann helt i Bokmässe-planerandet. Men något ska jag hitta på, den närmsta veckan eller så.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.