Digitala animerade bokomslag – kan det vara nått?

Dagen började som så ofta annars med att jag läste en massa i RSS-flödet. Fastnade för ett inlägg om digitala bokomslag, ett sätt att ge e-böcker något extra. (via booktwo.org)

Framför allt gillade jag det här snygga exemplet på Peter Hoegs “Smilla’s Sense of Snow”. Och eftersom jag precis håller på med marknadsföring av både pocketutgåva av InnebandyPiraterna och bok 2 i serien så ville jag testa.

Med hjälp av Sony Vegas Movie Studio, Indesign och lite pillrande så lyckades jag få ihop ett eget digitalt omslag. Eller, det blev nog snarare en reklamfilm för pocketutgåvan. Men i samma format som själva boken! Och jag laddade ner en liten melodisnutt från TemplatesWise.com för att få lite mer känsla i videon/omslaget.

Fick också uppgradera mitt Vimeo-konto till Plus eftersom jag var osäker på om specialproportionerna på videospelaren skulle funka annars. Och för att jag inte orkade vänta 30 minuter på att den skulle börja konvertera videon…

Så vad tycker ni om mitt InnebandyPiraterna-digitalt-animerat-omslag?

InnebandyPiraterna 1 – nu som pocket from Sölve Dahlgren on Vimeo.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.