Hur säljer man en miljon böcker på tio år?

Jag har tidigare berättat om mitt mål – att sälja en miljon böcker. På tio år. Det måste såklart brytas ner i delmål, alltså antal böcker per år.
Först tänker du kanske “en miljon delat på tio år, det är 100 000 böcker per år. Jamen, det är ju omöjligt för en författare som bara gett ut en bok (snart två!) på eget förlag utan marknadsföringsbudget.”
Men jag tänkte inte bryta ner det så eftersom jag räknar med att försäljningen ökar varje år. Därför kan man istället gå andra vägen och se hur mycket man behöver sälja år 1-10 om man dubblar försäljningen varje år (en utmaning i sig, framför allt de sista tre åren).
Då skulle jag istället hamna på dessa försäljningsmål varje år:
År 1: 1.000 böcker
År 2: 2.000 böcker
År 3: 4.000 böcker
År 4: 8.000 böcker
År 5: 16.000 böcker
År 6: 32.000 böcker
År 7: 64.000 böcker
År 8: 128 000 böcker
År 9: 256.000 böcker
År 10: 489.000 böcker
Summa: 1.000.000 böcker
Jag är ganska säker på att jag kommer att överträffa målen de första tre-fyra åren så länge jag kan fortsätta skriva åtminstone två böcker per år. Sedan blir det lite tuffare.

Men håll med om att det ser mer överkomligt ut så här än om jag skulle sålt 100.000 böcker första året? Eller om jag fokuserat på hur många böcker det är kvar till en miljon?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.