Om man skulle ta och skriva en deckare…

Deckare säljer. Så är det bara. Ibland har jag funderat på om jag borde lagt min tid på att skriva deckare istället för den något smalare genren som sportromaner ändå är.

Det verkar inte heller vara så svårt, om man ska tro den här analysen av hur man skriver en svensk deckare.

Lite på skoj, men också mycket allvar. Å andra sidan så bygger väldigt många romaner på en snarlik “mall”, det finns vissa beståndsdelar som ska finnas i en berättelse för att den ska bli spännande och läsvärd. Men för den som behärskar grunderna så blir resultatet så mycket bättre när man vågar bryta mönster. Precis som inom idrotten.

Under sommaren har jag fått ännu en idé till en roman med sporttema som jag tror skulle bli väldigt rolig, en oväntad hjälte. Långt ifrån InnebandyPiraterna men ändå inte. Attans. Bäst att jag läser lite fler deckare.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.