SM-slutspel i innebandy (nr 13) #blogg100

Igår kväll var det dags för SM-slutspelsfest i Helsingborg Arena. FCH mot Pixbo. En gammal klassiker i innebandysammanhang. En gång i tiden var Pixbo bäst i Sverige. Vann SM-guld, hade en lång rad landsslagsspelare. Numera är de åter ett topplag, men inte riktigt med samma stjärnglans.

FC Helsingborg har satsat hårt i flera säsonger och har i år fått ihop ett riktigt spännande lag. Gårdagens match blev en rysare. FCH försvarade sig bra och Pixbo hade stora problem att lirka upp försvaret. FCH hade faktiskt gjort sig förtjänta av en seger under ordinarie tid och skapade bäst chanser i förlängningen.

Men det gick till straffar. 19 st krävdes innan det var avgjort och Pixbo stod som vinnare av kvartsfinal 1. Nytt för i år är dock att serien avgörs i bäst av sju, vilket innebär att FCH är garanterade en hemmamatch till, nästa måndag. Men först två raka bortamatcher mot Pixbo fredag och lördag. Som tränarna sa i VIP-rummet före matchen: “kul att köra bäst av sju, men idiotiskt att ha ett så komprimerat spelschema”.

Publiksiffran igår, 1247 åskådare. Den imponerar tyvärr inte. Märkligt egentligen, när jag var aktiv i arrangemanget för många år sedan så hade vi högre publiksiffror i gamla slitna Idrottens Hus än man har idag i toppmoderna Helsingborg Arena. Obegripligt, även om det självklart är så att konkurrensen om åskådarna blir hårdare för varje dag. Det finns massor att göra och uppleva.

Jag hoppas helsingborgarna vaknar till liv innan slutspelsäventyret är över.

Gillar du innebandy? Du vet väl att mina innebandyböcker just nu finns på bok-rean!

#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Här kan du läsa mer om utmaningen och här kan du se listan på alla deltagarna som är med 2014. 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.