Familjen Juvelerkvist och bokhandeln i Båstad

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:14 december, 2021
  • Inläggskategori:

Familjen Juvelerkvists gamla vänner i Båstad behöver hjälp. Helmer skickar därför Jonathan söderut till tennis­metropolen. Där driver Märtas väninna Siv ett mysigt Bed & Breakfast kombinerat med bokhandel. Men just nu är det hennes barnbarnsbarn Sara som ensam försöker rädda bokhandeln. Saras bröder är mer intresserade av att festa med kändiseliten.

Långt borta i en annan del av världen arbetar Hans Juvelerkvist med ett nytt bokprojekt. Har han verkligen något stort på gång eller kommer hans skrivande ännu en gång att landa i ett magplask? Och finns det kopplingar till Bjäre?

Margareta Juvelerkvist kämpar med en översättning och har hållit sig borta från Båstad i alla år. Men kanske är det dags för henne att faktiskt ta semester?

Jag tar i denna satir med läsarna bakom kulisserna i bokbranschen. Som vanligt blir det en galen resa i sällskap med familjen Juvelerkvist.

Detta är en fristående fortsättning på Familjen Juvelerkvist – en julsaga.

Fortsätt läsaFamiljen Juvelerkvist och bokhandeln i Båstad

Familjen Juvelerkvist

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:1 december, 2020
  • Inläggskategori:

Familjen Juvelerkvist befinner sig mitt i den svenska bokbranschens hjärta. Frågar man dem själva utgör de den svenska litteraturens hjärta. När släktens matriark, Märta, en dag i början av december krossas under sin egen Steinwayflygel blir alla bestörta. Samtidigt kan de inte undgå att spekulera över det kommande arvet.

Märtas make Helmer brottas med ekonomiska problem i sin bokhandel, lyckas han inte snabbt få fram pengar riskerar han att förlora butiken som varit i familjens ägo i 75 år.

Dottern Margareta kämpar med en översättning som aldrig vill bli klar, medan hennes make, Carl Axel, är sprickfärdig av hemligheten han går och bär på. Och barnbarnet Hans har nyligen återvänt till Sverige efter flera år utomlands. Med sig har han utkastet till en bok som han är säker på kommer att bli en stor succé.

Men ingenting blir som någon har tänkt sig och under ett par intensiva veckor pendlar familjen mellan hopp och förtvivlan. Kommer allting att ordna upp sig så att de återigen får fira en fröjdefull jul tillsammans?

Berättelsen om familjen Juvelerkvist har tidigare publicerats som adventskalender på sajten Boktugg.se. Det är en dråplig och underhållande historia om en säregen familj med många minnesvärda karaktärer.

Läs/lyssna på Bookbeat >>

Läs/lyssna på Storytel >>

Läs/lyssna på Nextory >>

Läs/lyssna/köp på Bokus (Play) >>

Köp på Adlibris >>

Fortsätt läsaFamiljen Juvelerkvist