Livets trädgård

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:5 september, 2014
  • Inläggskategori:

Dungen låg längst in i trädgården. I skuggan av en jättelik ek stod de där, utspridda. Vissa av dem inte högre än en hand, andra räckte henne nästan till midjan. Vid varje träd hade Astrid stuckit ner en liten, handtextad skylt med ett namn: David, Peter, Josefin, Eva och ytterligare några hundra. En del hade samma namn, men tant Astrid kunde ändå skilja dem åt.– Varför har du gett träden namn, tant Astrid? frågade Katarina, första gången den gamla damen visade henne sin skatt.– Det här är livets trädgård. Ett träd för varje själ i byn.Katarina är arvtagare till en mycket speciell trädgård och inser inte vidden av konsekvenserna den dagen hon låter en grävskopa riva upp den.


Fortsätt läsaLivets trädgård

Den perfekta julklappen

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:11 januari, 2013
  • Inläggskategori:

Dubbelnovellen Den perfekta julklappen – två noveller med samma titel av två olika författare. Förlaget och författarna skänker sin vinst på försäljning av novellen till Cancerfonden.

Handling novell 1: Någon julklapp har Stefan Sandeman inte köpt till sin fru och det kommer inte att behövas heller. Hon är i full färd med julförberedelserna medan han har helt andra saker att planera inför.

Handling novell 2: Johan vet precis vad han ska köpa till sin flickvän den här julen. Men som vanligt är han ute i sista minuten och det är svårare än han hade tänkt sig att få tag på det som han har planerat.


Författare: Sölve Dahlgren, Bodil Mårtensson

Fortsätt läsaDen perfekta julklappen