Dyrt misstag gav mig värdefulla erfarenheter

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:29 juni, 2010
  • Inläggskategori:Blogg

Det är misstagen man lär sig av sägs det. Men ibland kan även värdefulla kunskaper komma till genom lite väl dyra misstag. Utgivningen av VIPstory befinner sig i gränslandet.

För snart sex år sedan gav jag ut det andra numret av bookazinet VIPstory. Ja, det var nästan innan begreppet bookazine (magasin i bokformat) hade myntats (om man bortser från att det funnits ett företag med det namnet sedan 1929). Och VIPstory var förmodligen ett av de mest påkostade och snyggaste med linnetrådsbindning och flikar, tryckt på riktigt bra papper. Jag har nästan förträngt hur mycket tryckningen kostade men jag tror jag betalade 65 000 kronor för de första 5000 exemplaren som VIPstory 1 trycktes i.
Och sedan bestämde jag mig för att banta upplagan när det var dags för nr 2 så jag satsade “bara” 45 000 kronor för 3000 exemplar.
Hur tänkte jag? Ja, fokus låg helt på att få ner styckpriset. Men istället för att pruta på kvaliteten och trycka billigt – i lägre upplaga så… gjorde jag misstaget att binda för mycket kapital i upplaga.

Fortsätt läsaDyrt misstag gav mig värdefulla erfarenheter