Att tänka utanför boxen innanför boxen (nr 25) #blogg100

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:25 mars, 2014
  • Inläggskategori:Blogg

think outside the boxAtt tänka utanför boxen är viktigt, det snackar vi ofta om. Att inte begränsas av “så har vi alltid gjort”.

Men samtidigt är det svårt att vara kreativ helt utan gränser. Om du sätter dig med ett helt tomt papper och uppdraget “hitta på en bra idé” så är det inte helt enkelt. Vadå bra idé? Bra för vem och vad?

Det behövs alltså avgränsningar. En box. Att tänka innanför boxen, inom vissa givna ramar. Det kan vara att man ska bygga en webbplats som fungerar i mobiltelefonen. Det skapar begränsningar men också avgränsningar och fokus.

Utmaningen är istället att vara kreativ inom dessa ramar. På samma sätt som en konstnär kan vara extremt kreativ inom tavelramen, kan du oavsett yrke vara enormt kreativ inom ramen för dina befogenheter.

En del kvävs och begränsas i sitt tänkande för att det finns givna ramar. De klarar helt enkelt inte att tänka utanför boxen, innanför boxen. Men när man tänker efter så är det ofta enklare att tänka nytt när du har givna ramar att röra dig inom. Det skapar nämligen fokus på uppgiften. Lite som att lösa gåtor, med skillnaden att det finns oändligt många svar på gåtan.

Fortsätt läsaAtt tänka utanför boxen innanför boxen (nr 25) #blogg100