Likheten mellan knivar och datorer (#011 av #blogg100)

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2 februari, 2013
  • Inläggskategori:Blogg

DSC_6225(11).JPGVisst använder du knivar i köket? Och när de blir slöa så svär du och tycker att det är pest att skära tomat. En oslipad kniv är helt enkelt inget man vill ha när man ska laga mat.
Ett proffs ser till att knivarna alltid är välslipade.

Det är samma sak med andra arbetsredskap. Är du hantverkare vill du jobba med rejäla maskiner som inte går sönder titt som tätt, batterier som inte laddar ur på en kvart. Den som kör mycket vill köra en bra bil, bekväma säten och pålitlig motor som startar varje dag.

Men handen på hjärtat, hur är det med din dator?

Hur slipad är din dator, där du kanske tillbringar en hel kontorsdag och mer? Jag har alltid förespråkat att man inte ska köpa ny dator varje år. Däremot börjar jag alltmer fundera över om man inte borde lägga pengar på att serva datorn. Rensa bland tilläggsprogram, städa i mappar. Se till att backup fungerar smärtfritt så att det – om katastrofen är framme i form av hårddiskkrasch – går snabbt och enkelt att byta arbetsdator.

Och det kan faktiskt vara värt att lägga den där extra tusenlappen när du väl köper en ny dator. Om det innebär att ditt arbete går snabbare och blir mer smärtfritt. Precis som en bra kniv skär bättre genom tomaterna.

Som du förstår funderar jag över att köpa ny dator. Det har jag gjort i flera månader utan att komma till skott, den gamla datorn är nog över fyra år nu… Lyckligtvis tog det inte lång tid innan jag slipade knivarna i köket och gjorde det till en enklare uppgift att filea en apelsin till frukostfilen.

Fortsätt läsaLikheten mellan knivar och datorer (#011 av #blogg100)