Konsolidering är tidskrävande och svårt

Som chefredaktör på Boktugg och branschanalytiker (visst är det imponerande titlar?) i bokbranschen är ordet konsolidering allt vanligare. Stora förlag köper små. Men även små företag och till och med en indieförfattare måste ibland ägna sig åt konsolidering.

För min del handlar det om webbplatser och domänadresser. Jag har genom åren startat en uppsjö av olika webbsajter för diverse projekt. Och köpt ännu fler domännamn för att jag fått en affärsidé eller något i den stilen. Allt startar ju med ett bra domännamn, eller hur? Samtidigt som jag genom åren tappat ett par domännamn av misstag har jag också avvecklat många utan att ens ha lanserat en vettig sajt på adressen.

På senare år har det också blivit allt dyrare att äga domännamn då årsavgifterna höjs. Dessutom har jag insett att det är dyrt att driva webbsajter eftersom man behöver uppdatera WordPress och alla dess plugins – om man inte väljer någon av de nyare plattformar som Squarespace, Wix eller liknande. Men då kostar det ännu mer. Kort sagt, varje webbsajt som du vill hålla vid liv med hygglig nivå på driftsäkerhet och support kostar åtminstone 1500 kr per år. Din arbetstid oräknad.

Förr hade jag ofta flera sajter på samma webbhotellskonto så kostnaden var bara någon hundralapp för domänen. Men driftsäkerheten är då usel vilket istället leder till ännu mer arbetstid och frustration.

Dahlgrens förlag flyttar in här

Det är alltså hög tid för mig att konsolidera! Och jag tänker att det är denna sajt, min gamla blogg som får bli centrum, hubben, navet för detta. Ett första exempel är Dahlgrens förlag som haft en egen sajt sedan 2009 för att det skulle kännas som ett riktigt förlag. Men nu när jag uttryckligen bara ska ge ut mina egna böcker blir det mer logiskt att den blir en undersida till denna sajt. Eftersom det inte fanns så mycket innehåll på den sajten var det hyggligt enkelt att flytta.

InnebandyPiraterna-sajten är en tuffare utmaning. Där samlade jag mycket av mina signeringar och pressklipp från de första åren. Men det är naturligtvis ohållbart att ha den sajten fristående utan även den behöver flyttas in under InnebandyPiraterna här. Framför allt att hantera inlänkar på ett bra sätt så att Google indexerar den länkkraft som finns under alla år då InnebandyPiraterna var välkända i hela innebandy-Sverige.

Ett av de senaste projekten är när jag lanserade mig som Indieförfattare och när jag drog igång det projektet lade jag upp det på sajten 23min.se (ännu en fin domänadress jag ägde) och registrerade dessutom … just det, indieforfattaren.se som nu re-directar besökare till 23min.se (som egentligen var tänkt till ett annat bokprojekt). Även de blogginläggen behöver flyttas in här.

Andra projekt jag ska konsolidera på ett eller annat sätt är berattarskolan.se, aftonpressen.se, boktips.biz, farglosa.se och veckansnovell.se. Det är höstens projekt.

Förresten, om du vill stötta mitt författarskap och följa min fortsatta resa får du gärna köpa mig en kopp te.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.