BTJ-betyg på InnebandyPiraterna 6

Så kom då BTJ:s betyg på InnebandyPiraterna 6. BTJ är en förkortning för Bibliotekstjänst och är ett slags inköpsstöd för biblioteken, de recenserar tusentals böcker varje år. Kortfattade beskrivningar och omdömen som ska hjälpa bibliotekarier att avgöra om det är en bok värd att köpa in.

Det är alltid något av ett lotteri eftersom du inte vet vem som får recensera, om det är någon som gillar den typen av bok du skrivit. Jag har tidigare fått helt okej omdömen om mina böcker, vid något tillfälle har recensenten missuppfattat eller faktiskt uppenbart läst boken slarvigt eftersom de blandat ihop personers namn.

Så vad tyckte recensenten om min senaste bok? Ja, helt okej. Godkänt betyg och när man ska saxa några beskrivande ord så tar jag dessa meningar som utgör omdömet:

“Insiktsfull och engagerande skildring om drömmen att kämpa och lyckas få chans i sitt drömlag. Ett lite djupare personporträtt ges av Lukas, den tysta och lite osäkra junioren, vilket levandegör berättelsen mer. Liksom i tidigare delar är matchreferat samt beskrivningar av gemenskap mellan spelarna centrala och kan ge innebandyintresserade ungdomar en fin läsupplevelse.”

Det är intressant just det här med matchreferat. I en av de allra första böckerna i serien var det väldigt mycket matchsekvenser som en vuxen recensent tyckte tog alldeles för stort utrymme, samtidigt som jag hört barn och ungdomar som läst boken tycka att matcherna var det mest spännande.

Det här är det svåra med recensioner. Om jag recenserar en bok och säger att den är bra eller dålig, så kanske du tycker helt annorlunda för att vi inte letar efter samma sak.

Så, förhoppningsvis kommer nu alla svenska bibliotek att köpa in ett exemplar av InnebandyPiraterna 6. Och du som läser detta får gärna gå till biblioteket där du bor och låna och läsa. Om de inte har boken så be dem köpa in den. Sen kan du förstås köpa ett eget exemplar förstås, här hittar du mer info.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.