En riktig bokrea – startar vid midnatt imorgon…

På onsdag börjar bokrean. Förr i tiden startade man vid midnatt med extraöppet. Numera öppnar de flesta tidigt på onsdagsmorgonen, Akademibokhandeln exempelvis kl 07.00 i sina butiker.

Nu när Hoi Förlag tagit över Hamrelius Bokhandel så tänker vi förstås göra bokrea på vårt sätt. Jag läser på nätet hur andra bokhandlare får in pallvis med rea-böcker och därför tömmer sina hyllor på de vanliga titlarna för att göra plats till rea-titlarna. En förvånad kund kom in på Hamrelius idag och frågade “ska ni ha rea, jag ser inte att ni plockar undan alla nya böcker?”. Vi förklarade då att vi inte tänkte ha ett speciellt rea-sortiment utan istället lämna 40% rabatt på alla böcker som finns på hyllorna just nu. Inklusive en hel del nyheter. “Wow, det kallar jag rea. Då vet jag vilken bokhandel jag ska besöka på onsdag”.

Så nu utropar vi Malmös största bokrea (räknat i antal titlar som finns till rea-pris) och såvitt jag vet blir vi också först genom att vi öppnar vid midnatt.

Dessutom kommer vi att ha inte bara en signering under rea-dagarna utan flera stycken. Jag kommer själv att signera under midnattsrean då vi har specialpris på Fem stjärnor för Färglösa. Förhoppningsvis säljer vi slut på de Färglösa-böcker som finns i butiken redan under onsdagen!

Om några veckor får vi utvärdera om det här är en bra strategi för en rea. Helt klart är att det är betydligt mycket mer effektivt att förbereda en rea på det här sättet.

Välkommen till en riktig bokrea Hoi Style!

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.